• Economia
  • Vídeo | Pernils i supermercats: què ha passat al juny?

Vídeo | Pernils i supermercats: què ha passat al juny?

Mira’l ara
La família empresària d'Enrique Tomás | Cedida

Les bosses de Misako, els edificis de 011h, les pizzes de Sartoria Panatieri, un MWC discret i un Cercle d'Economia reial són els temes que marquen l'agenda d'aquest mes

Barcelona
03 de Juliol de 2021
Act. 24 d'Agost de 2021

La Reunió anual del Cercle d'Economia i el Mobile World Congress (MWC) són dos dels esdeveniments que han marcat l'agenda econòmica i empresarial de Catalunya aquest juny. Han estat àmpliament coberts per VIA Empresa i no podien faltar al primer vídeo que resumeix en un minut tots els reportatges, entrevistes i cròniques imprescindibles del mes. Al juny, hem parlat sobre supermercats, pernil, pizzes, però també de bosses, edificis i hotels catalans, així com d'un dels millors carrers del món, que es troba a Barcelona. 

 

Són els temes més llegits de diverses seccions i comencem amb l'entrevista. El president de Bon Preu, Joan Font, ha protagonitzat la més visitada. Va parlar amb Bernat Bella sobre la necessitat dels supermercats de reinventar-se i adaptar-se a les exigències dels clients: "El ciutadà vol el mínim de plàstic possible i el màxim de quilòmetre zero". També tocava la reinversió un altre negoci català, Misako. El cas d'èxit escrit per Júlia Catarineu donava una visió interna de la botiga especialitzada en bosses i complements de la mà del director adjunt, Cristian Garcia: "Vam ser pioners a Catalunya i per això ja estàvem molt consolidats quan va arribar la competència". 

Una altra empresa catalana que destaca del recull del mes és 011h, una startup de construcció que vol fer el sector més sostenible i tecnològic. Hem parlat amb un dels seus fundadors, el també impulsor de Privalia Lucas Carné. I encara un altre negoci català: el nou restaurant Sartoria Panatieri que Lourdes López va visitar. Després de l'èxit de l'establiment de pizzes gourmet de Gràcia, fan el salt a l'Eixample amb un segon local. Però si una cosa catalana ha destacat aquest mes a nivell internacional ha estat un carrer de Barcelona: Passeig de Sant Joan, que ha estat nomenat el segon millor carrer del món. Alberto Prieto desgranava el rànquing elaborat per Time Out.        

 

Als carrers de Barcelona trobem els protagonistes del Laberint de Poder més llegit de juny, sobre els hotels més emblemàtics de la capital catalana i qui hi ha al darrere. Roger Vinton escrivia en tres parts un repàs dels empresaris hotelers més rellevants. Però globalment, l'article més llegit ha estat Família empresària de 'pata negra', en què Jordi Tarragona ha explicat com es presenta el relleu al capdavant d'una de les empreses de pernils més conegudes, Enrique Tomás. Pel que fa a l'opinió amb més visites ha estat de Xavier Roig, un col·laborador de VIA Empresa que precisament s'ha estrenat aquest mes de juny. L'article Abans, però, parlem de distribució, defensa que cal considerar les empreses de distribució i supermercats del territori com un sector estratègic.   

Del MWC al Cercle passant per l'ISE

La reactivació dels esdeveniments presencials en l'àmbit econòmic ha estat una de les principals novetats del mes. VIA Empresa ha fet una àmplia cobertura tant de la Reunió del Cercle d'Economia com del MWC, i també ha estat a l'ISE, Advanced Factories i B-Travel. A mode de resum, destaquem una Tribuna escrita per Víctor Costa en què es pregunta qui serà el nou president o presidenta del Cercle d'Economia després de Javier Faus. La peça prèvia al Mobile sobre les grans empreses que hi han estat presents i absents ha estat el Peu de Pàgina més llegit del mes.