• Economia
  • Vídeo | Un 'tour' per Barcelona i embotits catalans: què ha passat a l'octubre?

Vídeo | Un 'tour' per Barcelona i embotits catalans: què ha passat a l'octubre?

Mira’l ara
Els articles més llegits d'octubre | iStock

Resumim els articles més llegits i que han marcat l'agenda d'aquest mes

Barcelona
30 d'Octubre de 2021

Comencem el resum d'octubre amb un recorregut per Barcelona. La startup Otramirada, de tours per a residents a Barcelona, ha estat l'article sobre empreses emergents que més visites ha rebut aquest darrer mes. I com si es tractés d'una ruta de les que ofereix la companyia, la zona de la Rambla i l'esdeveniment gastronòmic que s'hi fa cada any, el Tast a la Rambla, és el Tiquet restaurant més llegit. Seguim amb els barris de Barcelona per arribar al 22@ i la competència que li ha aparegut en atracció d'empreses i talent, i que marcarà l'evolució de les dues zones de la ciutat els propers anys: la Zona Fira. És l'A peu de pàgina que més visites ha registrat aquest octubre. 

 

A més d'Otramirada, hi ha tres empreses que han interessat especialment els seguidors de VIA Empresa: Noel, Els Ximplets i Pit i Collons. La primera ha protagonitzat el Cas d'èxit més llegit, en què s'explica l'origen i evolució d'aquesta companyia d'embotits catalans que és un "petit poble" de la Garrotxa. Els Ximplets i Pit i Collons han estat l'eix central del segon article amb més lectures -després de Noel-, que analitza les noves peces de roba que parlen en català. 

Però aquestes empreses exitoses ho són tot i la pressió fiscal que hi ha a Catalunya. El Rànquing amb més visites del mes és el que situa el territori a la cua en competitivitat fiscal de l'estat espanyol -en contraposició a Madrid, amb el sistema impositiu més feble-. La Tribuna que destaca a l'octubre és la que explica com l'actual conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, sempre té uns minuts per parlar per telèfon amb els empresaris.    

 

L'opinió més llegida d'octubre tracta un tema recurrent en la premsa econòmica catalana: el dèficit fiscal. Santiago Niño-Becerra analitza la situació actual i compara Catalunya amb el País Basc a Catalunya, a la basca i el districte capital de Madrid. Només queden per repassar el Laberint del poder i l'entrevista que més èxit han tingut aquest mes entre els lectors del diari. Roger Vinton signa un article que utilitza la història de la farmacèutica Purdue Pharma -propietat de la família Sackler- i les pastilles OxyContin, responsables de l'addicció de molts nord-americans per plantejar-se on s'acaba la conspiració i comença la fiscalització. I acabem amb una conversa amb la periodista i experta en tecnologia Marta Peirano i el seu missatge inquietant: "És impossible saber qui ens vigila, però sí com ho fan".