• Economia
  • Sant Joan tindrà el seu propi sorteig de La Grossa

Sant Joan tindrà el seu propi sorteig de La Grossa

El sorteig se celebrarà el 24 de juny, amb un premi extraordinari de 3 milions d’euros per a un billet quan coincideixin el número i la sèrie

Sant Joan tindrà el seu propi sorteig de La Grossa
Sant Joan tindrà el seu propi sorteig de La Grossa
Redacció VIA Empresa
Barcelona
01 d'Abril de 2019

Loteria de Catalunya amplia el seu catàleg de productes i, aquest any, a la Grossa de Cap d’Any i la Grossa de Sant Jordi se suma la Grossa de Sant Joan. Es tracta d’un nou sorteig extraordinari que se celebrarà el 24 de juny i que tindrà un premi extraordinari de 3 milions d’euros per a un bitllet quan coincideixin el número i la sèrie. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, es faran cinc extraccions addicionals de cinc xifres amb un premi de 10.000 euros cadascun per bitllet de 6 euros. Com cada número té 35 bitllets, hi haurà 175 premis especials de 10.000 euros.

La Grossa de Sant Joan sortirà al carrer el 28 d’abril, a 6 euros el bitllet, i amb una tirada de 16,8 milions d’euros: 14,4 milions en paper i 2,4 milions en suport digital (a través del terminal i per la compra online). Es posaran a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals.

Els bitllets de la Grossa de Sant Joan, com també la de Sant Jordi, es poden comprar per internet, a través de www.loteriadecatalunya.cat;  als més de 2.200 punts de venda habituals, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, que disposen d’un terminal que imprimeix al moment el bitllet amb el número escollit; i a qualsevol de les botigues de les principals cadenes de supermercats de Catalunya com Bonpreu, Carrefour, Caprabo, Condis, Sorli entre d’altres.

Canvis en le Grossa de Sant Jordi

La Grossa de Sant Jordi arriba a la seva tercera edició amb un canvi en la dinàmica i l’estructura dels premis: hi haurà un bitllet que obtindrà un gran premi quan les cinc xifres i la sèrie coincideixin i que serà de 2 milions d’euros. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, hi haurà un segon reintegrament. El sorteig se celebrà el 27 d’abril.

En aquest cas, el sorteig té una tirada de 14 milions d’euros, 12 milions en paper i 2 milions en suport virtual (a través del terminal i per la compra online). En total, s’han posat a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals a 5 euros el bitllet.

La Grossa de Sant Jordi posarà 80.000 números en circulacuó, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals a 5 euros el bitllet

La campanya publicitària d’aquest any, que s’estrena aquest mateix dilluns, s’allunya del romanticisme i la passió que plantejaven les dues primeres edicions i que situaven el relat en el marc de la tradició del llibre i la rosa. El fil argumental d’enguany posa el focus en la importància de guanyar la Grossa, aquesta vegada més que mai, i contraposa la il·lusió que pot fer encertar el número d’un sorteig ordinari –com havia estat fins ara- davant el fet excepcional que siguis el guanyador del premi extraordinari de 2 milions d’euros. Així, els mateixos personatges que celebren un premi ordinari amb una certa alegria es transformen en unes celebritats plenes de glamur i un punt histriòniques quan s’adonen que els ha tocat la Grossa de Sant Jordi. 

Beneficis destinats a projectes socials

Des de l’any 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els seus beneficis a programes socials a través del departament competent en benestar social. En total, han sigut 265 milions d’euros. Per exemple, 3,24 milions d'euros han estat destinats a la millora de les instal·lacions i equipaments de centres residencials i diürns per a persones amb discapacitat i gent gran, i 5,12 milions d'euros, a ajudar famílies en situació de vulnerabilitat energètica i que no poden assumir les despeses que comporten els subministraments bàsics d’aigua, electricitat i gas. A banda, s'han dut a terme moltes altres actuacions d'acolliment, de subministrament d'equipament, o d'entrega de beques.