La setmana de la internacionalització d'Acció s'ha consolidat com el punt de referència anual a Catalunya a l'hora d'impulsar l'expansió internacional. Enguany, és la 25a edició i un total de 400 empreses catalanes participaran a les diferents activitats que tindran lloc entre aquest dilluns i el pròxim divendres. Entre aquestes, destaquen els vuit seminaris especialitzats i les quatre sessions de networking diferenciades per sectors, on podran reunir-se amb més de 70 ponents i experts. No s'ho perdran els directors de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’Acció al món.
En aquestes reunions i sessions de treball, les empreses podran informar-se sobre els mercats on el seu producte o servei té més oportunitats de negoci, rebre assessorament per dur a terme un projecte a l’exterior, trobar socis i analitzar els millors instruments per finançar els seus processos d’internacionalització. Pel que fa als vuit seminaris, l’objectiu és que les empreses descobreixin noves oportunitats per internacionalitzar-se en nous sectors i mercats a través de les ponències d’experts, testimonis i casos d’èxit.
Així, s’aprofundirà en la cooperació tecnològica amb la Xina, la internacionalització d’empreses de serveis a Amèrica del Sud i Àfrica, l’estratègia que cal seguir per entrar a Silicon Valley i en quina és la millor manera d’iniciar o consolidar les vendes en mercats madurs de la Unió Europea com França, Alemanya i Regne Unit. Paral·lelament, tindrà també lloc un nou International Business Days sobre Amèrica.
Les exportacions, de rècord
La internacionalització està més que mai d'enhorabona i és que les exportacions catalanes es troben en màxims històrics. Així, aquest 2017 les vendes de Catalunya a l’exterior han assolit els 70.800 milions d’euros, la xifra més elevada de tota la sèrie, amb un creixement del 8,7% en relació al 2016. Es tracta del setè any consecutiu que l’economia catalana bat rècords en exportacions, amb una taxa de creixement superior a la mitjana de la zona euro i augments a les quatre demarcacions: Barcelona (+6,8%), Girona (+10,6%), Lleida (+6,5%) i Tarragona (+21,6%).
Sectorialment, l’automoció (amb un 17% del total), la química (16,5%), l’alimentació (11,9%) i els productes farmacèutics (7,1%) lideren les vendes a l’exterior de les empreses. De fet, aquest 2017 els 10 primers sectors exportadors han batut rècords històrics en volum de vendes a l’exterior.