• Economia
  • Com han de ser les ciutats intel·ligents després de la pandèmia?

Com han de ser les ciutats intel·ligents després de la pandèmia?

L'Smart City Expo World Congress celebra una edició digital el 17 de novembre, que analitzarà els reptes de les ciutats del futur

Imatge d'arxiu d'una edició passada de l'Smart City Expo | Cedida
Imatge d'arxiu d'una edició passada de l'Smart City Expo | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
12 de Novembre de 2020
Act. 12 de Novembre de 2020

Com ha impactat la pandèmia de la covid-19 a les ciutats? Quins canvis permanents ha introduït? L'edició digital de l'Smart City Expo World Congress, que se celebrarà el 17 de novembre, vol respondre aquesta i altres preguntes. Hi participaran experts internacionals, companyies líders en el camp de la innovació urbana i representants governamentals d'arreu del món, que debatran sobre com millorar la resiliència de les ciutats alhora que són més habitables i sostenibles.  

L'Smart City Live comptarà amb dues parts. La primera serà la jornada del 17 de novembre, però també hi haurà una segona data amb esdeveniments i tallers online. Hi haurà sis eixos temàtics transversals: la mobilitat, la tecnologia, el redisseny de les ciutats, una recuperació econòmica inclusiva, infraestructures resilients i el futur del retail

"El nostre objectiu principal d'aquest any és oferir una plataforma per accelerar la recuperació dels ecosistemes urbans, a través d'un nou model que permeti, mitjançant el format digital, connectar a tots els actors del nostre sector", ha assegurat a través d'un comunicat el director de l'esdeveniment, Ugo Valenti. Considera que la situació actual pot introduir canvis que "ens ajudin a construir urbs amb millors serveis i recursos per als seus habitants i preparades per respondre a noves amenaces".   

Parag Khanna, estrateg geopolític i fundador de FutureMap; Jeff Merrit, responsable d'internet de les coses, robòtica i ciutats intel·ligents del Fòrum Econòmic Internacional; Carlo Ratti, arquitecte, enginyer i director del Senseable City Lab del MIT; i Saskia Sassen, professora de sociologia a la Universitat de Columbia són alguns dels experts que hi participaran. 

El congrés organitzat per la Fira de Barcelona també ha llançat Tomorrow.City, una plataforma que vol oferir a empreses i administracions públiques recursos sobre tecnologia, formació, recerca i inversió durant tot l'any. L'objectiu és accelerar el desenvolupament de ciutats sostenibles i inclusives i s'articularà a través de quatre àmbits d'acció diferents: el coneixement, els negocis, la formació i el talent, i la difusió.