El Gastronomic Forum Barcelona, que tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre del 2021, treballa ja en una edició especial que vertebrarà els seus continguts al voltant de la sostenibilitat, entre d'altres temes, i ampliarà el seu format habitual sumant a la seva oferta tradicional els expositors i visitants d'Alimentaria & Hostelco, que tinguin interès per participar aquest any en un esdeveniment sectorial de referència.
D'aquesta manera, empreses del foodservice, equipament, serveis i distribució participaran en el saló al costat de mitjans i petits productors de el sector primari i de l'artesania alimentària, en una convocatòria que serà el referent d'aquest any per a la indústria de l'alimentació i la gastronomia de país i que es presenta amb l'objectiu de contribuir a la dinamització i reactivació de el sector.
L'esdeveniment tornarà a ser el punt de trobada en què les empreses del sector busquin noves oportunitats i camins cap a la recuperació, sobretot per al segment de l'hostaleria i el foodservice, fortament colpejat per la crisi derivada de la pandèmia. El saló es caracteritza per la seva capacitat per atreure professionals de l'àmbit de la restauració, l'hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia amb poder de decisió i compra en els seus respectius negocis.
El director de Gastronòmic Fòrum Barcelona, Josep Alcaraz, ha assenyalat que "el certamen viurà una edició especial que el situarà entre els grans esdeveniments alimentaris i gastronòmics de país, amb més oferta i donant notorietat de manera especial a la sostenibilitat com el gran repte a què s'enfronta aquest sector en el futur més immediat".
En aquest sentit, el codirector del saló i responsable del seu programa d'activitats, Pep Palau, defensa que la sostenibilitat és el gran paradigma de futur i per això, puntualitza, "reunirem grans xefs i prestigiosos experts que, a través de ponències, debats i demostracions culinàries, contribuiran a reflexionar i marcar el camí que ha de seguir el sector per complir amb l'Agenda 2030 de Nacions Unides".