Les targetes revolving van mantenir la tendència a l'alça durant el 2022 per segon any consecutiu i van tancar en el 21,15%, un punt percentual més que el 2021. Segons el baròmetre anual de l'Associació d'Usuaris Financers (Asufin), les revolving "no han quedat alienes" a les pujades dels tipus d'interès i, de fet, en l'últim any van incrementar la seva diferència respecte d'altres tipus de targetes. En concret, el 2021 eren un 2,46% més cares que les de crèdit en general, percentatge que el 2022 va pujar fins al 3,15%.
Segons Asufin, es tracta d'una diferència "preocupant". L'estudi també remarca que les assegurances vinculades a les targetes revolving van encarir el preu de les targetes, en alguns casos fins a un 10%. L'informe detalla que l'elevada TAE s'explica, principalment, per l'impacte de les comissions sobre algunes targetes i pels tipus nominals. Així mateix, Asufin detalla que la targeta revolving més cara durant el 2022 va ser la del BBVA, mentre que la més barata va ser la d'Abanca.
Les revolving són targetes on el client disposa d'un límit de crèdit que pot reemborsar a terminis, a través de quotes periòdiques, i que a mesura que va reduint el capital el pot tornar a elevar, generant nous interessos. Aquest sistema, a diferència d'altres modalitats de finançament, comporta el perill que el deute pendent augmenti de manera indefinida.