• Economia
  • El tomàquet Monterosa, el rei de l'estiu

El tomàquet Monterosa, el rei de l'estiu

Semillas Fitó augmenta un 20% la seva producció i edita, amb Ferran Adrià, el llibre 'Sapiens del tomàquet' d’elBullifoundation per a contribuir a la pedagogia

Els tomàquets de Semillas Fitó | Cedida
Els tomàquets de Semillas Fitó | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
14 de Juliol de 2020

La varietat de tomàquetMonterosa produïda per Semillas Fitó, la multinacional especialitzada en millora genètica, producció i distribució de llavors, es converteix aquest estiu en líder en producció de tomàquet a Catalunya amb un 20% més respecte a l'any passat. La companyia  va aconseguir crear, després d'anys d'investigació, aquesta varietat de tomàquet que garanteix el mateix gust tota la temporada.

 

Segons expliquen en un comunicat, aquesta varietat de barreja de sang catalana Pera de Girona i italiana (Costoluto Genovese) s'ha convertit en el vaixell insígnia de la companyia i ha obtingut reconeixement internacional i premis com el d'Innovació Hortofructícola. "Per guanyar terreny en aquest sector apostem pel gust a les noves varietats, sense oblidar els nous colors i formes per satisfer les demandes del mercat. La nostra missió és fer pedagogia del tomàquet i democratitzar el seu sabor", assenyala Jordi Ballester, director de Desenvolupament de Negoci a Semillas Fitó.

 

Precisament per fer pedagogia, Semillas Fitó s'uneix a Ferran Adrià i elBullifoundation per crear el llibre Sapiens del tomàquet. Aquest llibre, que veurà la llum a l'octubre, formarà part de la Bullipèdia de Ferran Adrià, la primera gran enciclopèdia sobre gastronomia, creativitat i innovació; i serà la mostra del coneixement agronòmic de Semillas Fitó unida a l'experiència gastronòmica d’elBullifoundation per explicar l'evolució del tomàquet.

L'empresa de llavors aposta, així, per aquest producte icònic i un dels més utilitzats en la dieta mediterrània, però que alhora és un gran desconegut de les seves propietats i beneficis per la majoria. Segons dades de l'anàlisi de superfície, rendiment i producció d'hortalisses elaborat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, de les 15.854.317 tones d'hortalisses que es van produir el 2019 a Espanya, 5.000.559 tones van ser de tomàquet. Més del 15% d'aquesta producció va destinada al mercat internacional, principalment dins la Unió Europea.