Els ministres d’Ocupació de la Unió Europea (UE) han arribat a un acord per igualar la remuneració dels treballadors que són desplaçats per la seva empresa a un altre país de la comunitat europea de forma temporal a la qual reben els treballadors de l’Estat membre d’acollida per la mateixa activitat.
Els 28 han fixat aquest dilluns les línies vermelles de cara a portar la proposta al Parlament Europeu. Així, els governs de la UE han pactat que totes les normes de remuneració que s’apliquen als treballadors locals també han d’aplicar-se als desplaçats. A més, la remuneració no inclou únicament les quantitats del salari mínim, sinó també altres elements com primes o prestacions.
No obstant això, l’acord no ha aconseguit el suport unànime de tots els socis europeus: Polònia, Hongria, Letònia i Lituània no han donat suport a la mesura acordada, mentre que el Regne Unit, Irlanda i Croàcia s’abstindran. Espanya, al principi es mostrava contraria a les noves regles si no s’acordaven disposicions específiques pel sector del transport, tot i que finalment s’ha posicionat a favor.
Un altre dels aspectes que dividia als diferents Estats membres ha estat el període màxim que un treballador pot ser considerat com a desplaçat. L’acord final recull que es limitarà a 12 mesos que podran ser estesos per altres sis sobre la base d’una notificació motivada aportada pel proveïdor del servei.
Els ministres d’Ocupació han establert un període de transposició de les normes de tres anys a les legislacions nacionals i un any més abans que es comenci a aplicar la directiva.