• Economia
  • Viure a prop de zones verdes redueix en un 16% el risc de patir un ictus

Viure a prop de zones verdes redueix en un 16% el risc de patir un ictus

L’exposició a contaminants ambientals com les partícules fines, el diòxid de nitrogen o el sutge, incrementa de forma significativa el perill de patir un ictus isquèmic

Viure a prop de zones verdes redueix en un 16% el risc de patir un ictus | Cedida
Viure a prop de zones verdes redueix en un 16% el risc de patir un ictus | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
15 de Març de 2022
Act. 15 de Març de 2022

El risc de patir un ictus isquèmic, el més habitual dels accidents cerebrovasculars, es redueix un 16% en aquelles persones que tenen zones verdes a menys de 300 metres de casa seva. Així ho revela un estudi conjunt de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, l’Hospital del Mar, l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut de la Generalitat i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació “la Caixa”. Es tracta del treball més important en aquest camp fet fins ara a Europa, analitzant dades de tota la població de Catalunya entre els anys 2016 i 2017. El publica la revista Environment International.

 

“Cal tenir present que, a diferència del que ocorre amb altres contaminants de l’aire, que tenen fonts de procedència diverses, el NO2 és causat principalment pel trànsit rodat. Per tant, si realment volem reduir els múltiples riscos que aquest contaminant suposa per la salut de les persones hem d’aplicar mesures valentes que redueixin l’ús del cotxe”, sosté Cathryn Tonne, investigadora d’ISGlobal.

“La gent que viu envoltada d’un major grau de verdor al seu lloc de residència, té protecció enfront de l’aparició de l’ictus”, apunta la Dra. Avellaneda. En general, es considera que l’exposició a espais verds té efectes beneficiosos a través de diferents mecanismes, com la reducció de l’estrès, l’increment de l’activitat física i dels contactes socials i, fins i tot, l’exposició a un microbioma enriquit.