La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha plantejat a Nova Delhi la creació d'un organisme internacional sobre la intel·ligència artificial (IA) que s'ocupi dels perills que implica aquesta nova tecnologia i també dels potencials beneficis. Aquest organisme seria similar al Panel Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de l'ONU que ha generat informes que han servit per arribar a importants consensos com el Protocol de Kyoto o l'Acord de París per combatre la deterioració del planeta.
Von der Leyen ha centrat el seu discurs en el desenvolupament de la IA, una qüestió clau en un món que s'encamina a la digitalització, però els perills i beneficis dels quals han de ser analitzats per poder "aprofitar una tecnologia que canvia ràpidament", va dir. "La pregunta crucial és com posar arreus a una tecnologia que canvia tan ràpidament. És molt eloqüent que fins i tot els creadors i inventors de la IA demanin regulacions als líders polítics", ha afirmat la política a Nova Delhi, on té lloc la cimera anual del G20.
L'alta representant de la Unió Europea (UE) també ha posat èmfasi durant la seva intervenció al Grup dels Vint a les Infraestructures Públiques Digitals, un altre procés de transformació emergent que poden ser "un veritable impuls per a les economies emergents".
El passat mes de març Elon Musk o Steve Wozniak demanaven una moratòria d'almenys sis mesos en el desenvolupament de la IA per donar temps a la indústria per crear estàndards de seguretat per al desenvolupament d'aquesta tecnologia i evitar possibles danys.