• Els pastissos sense gluten ni lactosa com a negoci

Els pastissos sense gluten ni lactosa com a negoci

El pastisser vallesà Maurici Cot posa en marxa un obrador per a productes artesans aptes per a intolerants

El pastisser vallesà Maurici Cot
El pastisser vallesà Maurici Cot
ACN
10 d'Agost de 2016
Act. 20 de Desembre de 2016
El pastisser Maurici Cot, de 27 anys, ha posat un marxa un obrador a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) per fer únicament productes artesans de pastisseria per a persones intolerants al gluten i la lactosa. Els productes no porten lactosa, i el blat ha estat substituït per midó de blat de moro, farina d'arròs o fècula de patata. En Maurici Cot va ser diagnosticat fa quatre anys d'intolerància al gluten i la lactosa.

L'obrador està ubicat al polígon industrial El Mogent de Llinars del Vallès. És un local propietat de la família que ha estat adaptat per fer-hi la pastisseria. La major part de les vendes actuals es produeixen per venta directa, però l'objectiu és proveir restaurants, hotels, pastisseries o serveis de càtering de la comarca i de Catalunya.

El jove pastisser va observar que el producte artesà de pastisseria sense gluten i lactosa "és difícil de trobar" i que existeix una demanda. "Sí que hi ha molts productes industrials", admet. Arran d'això, va decidir aixecar el negoci i "buscar formules i estudiar les millors opcions per aconseguir productes d'aquest tipus".