• El 'software' mèdic d'Iomed capta 500.000 euros

El 'software' mèdic d'Iomed capta 500.000 euros

La startup tanca una ampliació de capital amb el fons de capital risc Inveready Technology com a líder de l'operació

Iomed és una de les startups de l'IQS | A. Corón
Iomed és una de les startups de l'IQS | A. Corón
Redacció VIA Empresa
Barcelona
18 de Juliol de 2018
Act. 18 de Juliol de 2018

La startup Iomed Medical Solutions, que aplica la intel·ligència artificial sobre dades clíniques per generar algoritmes predictius, ha tancat una ronda de finançament de 500.000 euros. El fons de capital risc EASO Ventures, gestionat per Inveready Technology lnvestment Group, ha liderat la ronda, a la que també hi han participat el fons de capital risc austríac, Pioneers Ventures i altres business angels. Aquesta nova injecció de capital permetrà a l’empresa ampliar la seva estructura i expandir la implementació de la seva tecnologia a nous àmbits.

Iomed, que actualment es troba sota el paraigües d’IQS Tech Factory, la primera acceleradora de startups industrials del país, va llençar al mercat el passat 2017, el seu software, Medical Language API (MEL). Es tracta d’una tecnologia capaç de comprendre en temps real, basant-se en el llenguatge natural, la informació que el metge introdueix a la historia clínica de cada pacient, relacionada amb diagnòstics, símptomes o procediments. MEL extreu els conceptes clínics més rellevants i els emmagatzema de manera estructurada en una base de dades.

La posterior aplicació de tècniques d’anàlisi de big data sobre les dades extretes permet crear models que preveuen determinats esdeveniments clínics que afectaran el pacient, com futurs reingressos hospitalaris. D’aquesta manera l’hospital podrà avançar-se a aquests esdeveniments i millorar el seu tracte al pacient. La reutilització massiva de dades en el sector de la sanitat pot significar un important avenç en la gestió de sobrecostos sanitaris i pot suposar un estalvi del 8% anual, com apunta l’informe presentat por McKinsey Global Institute al 2011.

Des del 2018 la tecnologia d’Iomed ja s’ha començat a implementar a l’àrea de traumatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.