• Unifit, reconnectant comunitats

Unifit, reconnectant comunitats

La startup crea una aplicació mòbil que facilita la interconnexió entre membres d'una comunitat, sigui educativa, empresarial o del món de l'associacionisme

UNIFIT
UNIFIT
Barcelona
14 de Gener de 2021
Act. 01 de Febrer de 2021

Hi ha tants elements que conformen l'experiència universitària que és molt possible no arribar a participar en tots, el problema és quan la falta de temps no és el motiu pel qual no participem en activitats dels nostres centres, sinó per la mala comunicació. Aquest era el cas d'en Alex Torras, qui durant la seva etapa a la universitat va veure que la institució organitzava tota mena d'esdeveniments tant lúdics com formatius, però aquests no arriben als alumnes, qui sovint no s'assabentaven que es feia res. Torras volia posar un remei a la desconnexió entre comunitat i institució creant Unifit, una aplicació que facilita la comunicació entre els membres de qualsevol comunitat. 

Unifit, empresa de l'ecosistema de Barcelona Activa, va començar les seves primeres passes de la mà d'Elisava, qui va confiar en el projecte de Torras. "Des del primer moment van confiar en nosaltres i van posar-nos molts recursos a l'abast", recorda. No és casual començar en una institució d'educació superior. És en aquests espais on Torras es va inspirar. "Jo sóc molt esportista i em vaig adonar que no era senzill trobar altres companys amb qui compartir aquesta afició", recorda l'empresari. 


Aquesta problemàtica també era una preocupació per l'escola de disseny, els quals van obrir la porta a la solució del jove emprenedor. Solució que s'ha demostrat exitosa en els tres anys que està en funcionament i que més institucions han anat adoptat. "Hem anat creixent i millorant els nostres productes per adaptar-los a les necessitats de cada centre i comunitat", explica el fundador.

Una xarxa social pròpia 

Tradicionalment els centres educatius contacte amb els estudiants a través del mail institucional o promocionen els seus actes per les xarxes socials. Les dues vies presenten problemes. Primer, els correus institucionals no són del gust de molta gent, ja sigui pel costum d'utilitzar el personal o pel rebuig a la gran quantitats de correus que pot enviar el teu centre educatiu, sovint d'activitats que no són del teu interès. El problema amb les xarxes socials com Twitter o Facebook és l'ús que en fem, no sempre segueixes els diferents perfils que té la teva universitat o centre i es barreja amb informació molt diversa.

Davant d'aquesta situació Unifit aposta per crear una app dedicada a la relació en l'espai acadèmic, una mena de xarxa social exclusiva per aquest espai. En ells es concentra tota la informació que pot ser d'interès per l'estudiant en una plataforma, de manera que quan vols informar-te d'activitats del centre siguin acadèmiques o lúdiques només cal acudir a una aplicació. També es crea un espai per la interrelació amb els alumnes. "Els alumnes creen un usuari on tenen un perfil amb els seus gustos i interessos, de manera que es poden construir xarxes de networking per afinitats", explica Torras i afegeix: "la idea és que els alumnes entrin a l'app pel contingut social i de rebot també tinguin acadèmica, com informació aules lliures o calendaris d'exàmens".

Nous espais on comunicar

Després de dedicar-se a fons al sector de l'educació superior han apostat per oferir la seva app a empreses i associacions, adaptant-la a la seva realitat. "El producte universitari ja el tenim complet, de manera que ens hem mogut a altres sectors, ja que el problema de la falta de comunicació interna és bastant comú", exposa Torras. L'objectiu d'Unifit és millorar la comunicació entre comunitats, siguin quina sigui la seva configuració, per això l'empresa es prepara per ampliar el seu radi d'acció en un futur.