Més de 1.500 empresaris i executius i 300 alumnes han participat en la setzena edició del Congrés de Directius, organitzat per la CEDE i que s’ha celebrat a Alacant. Aquest any, l’eix central de debat han estat les oportunitats i els riscos dels directius en la societat digital.
La revolució digital és “disruptiva, intensa i ràpida, amb uns ritmes de propagació molt superiors a tots els canvis anteriors que ha aconseguit la humanitat. I totes les empreses, sense excepció, es veuen plenament afectades”. Així ho ha destacat Isidre Fainé, president de la CEDE i de la Fundació Bancària La Caixa, durant l’acte de clausura del Congrés, en el qual també han assistit el rei Felip VI i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
Així mateix, Fainé ha posat èmfasi en la importància de l’emprenedoria i ha defensat que “també és emprenedor qui, des del seu lloc en una empresa ja existent, mostra qualitats com a innovador i transformador”. Per això, el president de la CEDE ha animat als directius assistents al congrés a atraure i potenciar els perfils emprenedors en les seves pròpies empreses.
L’edició d’aquest any també ha comptat amb la participació del ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos; el president de la Cambra d’Espanya i president del grup Feixenet, José Luis Bonet; el director de desenvolupament de negoci a Espanya i Portugal d’Alibaba, Ernesto Carccavale; el president de CaixaBank, Jordi Gual; la consellera delegada de Bankinter, Mª Dolores Dancausa; el vicepresident del Centro Internacional Toledo por la Paz, Shlomo Ben-Ami; i el president del Senat de la CEDE, Antonio Garrigues.