• Empresa
  • ACCIÓ participa en dos projectes europeus relacionats amb la sostenibilitat

ACCIÓ participa en dos projectes europeus relacionats amb la sostenibilitat

Amb un pressupost de 3,2 milions d'euros, participarà en dues iniciatives dedicades a la reutilització dels plàstics i a l'acceleració de la transició verda i digital

 Albert Castellanos, conseller delegat d'ACCIÓ | ACN
Albert Castellanos, conseller delegat d'ACCIÓ | ACN
ACN | Redacción VIA Empresa
Barcelona
05 de Juny de 2023

ACCIÓ participa en dos projectes europeus dedicats a l'àmbit de la sostenibilitat amb un pressupost de 3,2 milions d'euros cofinançat pel programa Interreg Europe de la Unió Europea amb fons FEDER. Els projectes tenen una durada aproximada de quatre anys.

Per una banda, el projecte PLASTIX: Plastics Revolution for European Regions compta amb 1,7 milions d'euros i, per l'altra, Accelerate GDT: Realign Cluster Policies to Accelerate the Twin Green and Digital Transitions, està dotat amb 1,5 milions d'euros. 

El pressupost està cofinançat pel programa Interreg Europe de la Unió Europea amb fons FEDER, i els projectes tenen una durada aproximada de quatre anys

PLASTIX i la reutilització dels plàstics

El projecte PLASTIX està centrat a trobar mecanismes per a la recuperació i reutilització dels plàstics amb actuacions que influeixin en tota la cadena de valor, és a dir, des dels fabricants fins als usuaris i recicladors. Per exemple, destaca la recerca d'alternatives a les matèries primeres d'origen fòssil, l'avaluació de les necessitats del sector i la proposta de millores en els marcs reguladors del reciclatge i de la normativa de la vida útil dels productes.

A banda d'ACCIÓ, hi participen The Baltic Institute of Finland (Finlàndia) com a coordinador, Council of Tampere Region (Finlàndia), la regió de Värmland (Suècia), Province of Fryslân (Països Baixos), Intelligent Factory Lombardy Cluster (Itàlia), Development Agency of Savinja-Šalek Region (Eslovènia).

Accelerate GDT i la transició verda i digital

Pel que fa a Accelerate GDT, té com a objectiu principal millorar les polítiques dels clústers nacionals i regionals per impulsar-ne la transició verda i digital. En aquest cas, la participació de Catalunya permetrà consolidar el seu posicionament de referència internacional en matèria de clústers. Entre les accions previstes, hi ha tallers, estudis de casos d'èxit, reunions amb stakeholders i seminaris i fomentar l'habitatge compartit.