• Empresa
  • L'Acco entregarà a Competència un informe sobre l'OPA del BBVA al Banc Sabadell

L'Acco entregarà a Competència un informe sobre l'OPA del BBVA al Banc Sabadell

L'homòleg català de la CNMC es posicionarà sobre l'operació en un document que espera enllestir abans del pròxim 23 de desembre

El BBVA ha presentat una OPA hostil per absorbir Banc Sabadell | VIA Empresa
El BBVA ha presentat una OPA hostil per absorbir Banc Sabadell | VIA Empresa
Redacció VIA Empresa
Barcelona
28 de Novembre de 2024
Act. 28 de Novembre de 2024

L'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) es posicionarà pròximament sobre l'OPA hostil del BBVA al Banc Sabadell. En concret, abans del 23 de desembre. Aquesta és la data que ha estipulat la consellera d'Economia i Finances, Alícia Romero, que ha anunciat que enviaran un informe a l'entitat homòloga a l'Estat, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Aquest organisme és qui ha de resoldre si l'operació compleix o no amb els estàndards de competència requerits, i resoldrà la disputa entre finals de febrer i principis de març.

 

El document que ha demanat la CNMC a Acco és de caràcter preceptiu i no vinculat, tal com es preveu en l'article 58 de la Llei de Defensa de la Competència, que és la que regula la segona fase de l'anàlisi de l'operació de concentració. L'organisme demana aquest document si considera que l'operació pot afectar significativament un territori, en aquest cas Catalunya.

Un informe amb més profunditat

Fa uns mesos, l'Acco ja va alertar dels possibles riscos de la concentració bancària que generaria l'OPA, en un informe preliminar que contemplava l'escenari financer en cas d'èxit de l'acció llançada pel BBVA. Ara, però, el següent informe serà més complet perquè l'Acco tindrà accés a tot l'expedient de la CNMC i podrà analitzar amb més detall l'afectació que tindria sobre la competència, segons ha detallat la consellera.

 

A més, Romero ha recordat que el Govern s'ha posicionat en contra de l'OPA que suposaria la unió entre el segon i el tercer banc a Catalunya per quota de mercat i que implicaria en una reducció substancial de la competència en aquest sector. "Creiem que té uns riscos elevats a Catalunya, entre els quals hi ha la pèrdua d’oficines i les majors dificultats d’accés al finançament per part de famílies, empreses, i, sobretot, de les pimes, així com l’encariment d’aquest finançament", ha afirmat la consellera.