• Empresa
  • AEInnova tanca una ronda de 750.000 euros

AEInnova tanca una ronda de 750.000 euros

La 'spin-off' de la UAB preveu impulsar la comercialització dels seus productes d’estalvi energètic amb l’ampliació de capital

L'equip d'AEInnova a la nova seu de Terrassa | Cedida
L'equip d'AEInnova a la nova seu de Terrassa | Cedida
Barcelona
18 de Maig de 2018

La companyia AEInnova ha tancat una ronda de finançament per valor de 750.000 euros per la qual el Banc Sabadell i el grups d’inversors CxC Renovables entren com a socis. El gruix de l’operació ha estat liderada pel grup de family offices amb el 73% del capital, mentre que l’entitat financera ha aportat el 13%. Els socis actuals, entre els quals es troba Kic InnoEnnergy, han tancat la ronda.

 

El CEO de la spin-off de la UAB, David Comellas, ha explicat a VIA Empresa que l’objectiu de la companyia és impulsat la comercialització dels seus productes. “Volem que el nostre producte d’IoT arribi al mercat abans de finals del 2018 amb una versió final industrialitzable i certificada. També preveiem cofinançar el projecte Life per desenvolupar el producte estrella amb el que va néixer la companyia, que necessitarà encara un any i mig o dos de desenvolupament”, ha especificat.

 

La companyia ja està en converses amb diverses empreses que volen posar a provar el pilot, un sistema que reaprofita la calor industrial i la reconverteix en energia elèctrica. “Si funciona, la idea és que al final s’acabi comprant i tinguem els primers early adopters per passar a comercialitzar-ho més tard”, ha afegit el CEO.

Una ronda de valor afegit

Més enllà de la injecció de capital que suposa, Comellas ha destacat l’entrada de CxC Renovables pel seu coneixement del mercat: “És un grup que porta invertint en energies renovables des dels anys 90 i coneixent l’àmbit. Som una empresa industrial, no una startup típica que fa una app o una plataforma que monetitza ràpidament, nosaltres tenim un creixement gran però a llarg termini i com a inversors saben que el retorn serà lent. Hem trobat uns partners bons”.

L’empresa ha trigat tres mesos a tancar la ronda i va ser el Banc Sabadell, amb qui ja havien tingut converses prèviament, qui va fer la primera proposta. “Ens van conèixer al Fòrum d’Inversió d’Acció i des del primer moment van mostrar el seu interès en nosaltres”, ha comentat. De fet, la companyia va alçar-se com la guanyadora del certamen, un reconeixement que van sumar al ser l’empresa més invertible al congrés anual de la xarxa Eban.

L’ampliació de capital ha tingut tanta demanda que, tal com apunta el CEO, “alguns inversors s’han quedat fora”.

De la mà dels grans

La spin-off va néixer el 2014 al Parc de Recerca de la UAB, tot i que actualment té les instal·lacions al parc Orbital 40 de Terrassa. Han comptat amb el suport del fons d'emprenedors de la Fundació Repsol i de l'acceleradora de startups d'energia de la Comissió Europea dins del projecte dels European Institutes of Technology (EIT).

Entre els seus principals clients potencials hi ha Repsol amb la instal·lació de Puertollano, la planta de Seat a Martorell i les de Volkswagen a Pamplona, com també Ciments Molins, on ja s'han fet proves amb la seva tecnologia.