• Empresa
  • Francesc Julià (Kave Home) s’endú el 30è Premi Jove Empresari

Francesc Julià (Kave Home) s’endú el 30è Premi Jove Empresari

L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya reconeix la tasca del directiu gironí per posicionar la marca familiar de mobiliari a tot el món

Imatge de l'acte d'entrega del premi a Francesc Julià | AIJEC
Imatge de l'acte d'entrega del premi a Francesc Julià | AIJEC
Barcelona
05 d'Octubre de 2023
Act. 06 d'Octubre de 2023

Francesc Julià i Ametller s’ha endut l’edició número 30 del Premi Jove Empresari que impulsa l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya. El jurat del certamen ha reconegut la tasca del directiu al capdavant de Kave Home, empresa familiar de disseny i fabricació de mobles amb seu a Sils (Girona). Concretament, els experts han valorat com, en els darrers anys, Julià ha posicionat la marca arreu del món amb espais físics a 27 països i venda online a 31.

Actualment, Kave Home té una plantilla de 500 treballadors i treballadores. "Vull utilitzar el premi per reivindicar el teixit familiar del país i, a la vegada, reinventar projectes que es poden donar una segona volta amb elements d'innovació", ha expressat l'empresari de la Selva.

La candidatura de Francesc Julià s’ha imposat a Jordi Romero (Factorial) i Diliara Lupenko. L’acte d’entrega dels premis s’ha dut a terme aquest dijous al vespre a les instal·lacions del Centre de Convencions IMO Grup Miranza. Entre els més de 300 assistents ha destacat la presència de figures de l’àmbit empresarial, social i polític com Albert Castellanos (Generalitat - Empresa i Treball), Daniel Sirera (PP), Alejandro Fernández (PP), Oscar Ordeig (PSC), Jordi Munell (Junts), Pere Navarro (Consorci de la Zona Franca), Antoni Abad (expresident de Cecot), Oriol Alba (Cecot) i Joan Angulo (Fira de Barcelona).

En el seu torn de paraula, Ruben Sans ha remarcat “el paper que juguen les empreses en la prosperitat de les societats”. El president de l’AIJEC ha incidit en “la importància de la comunitat com un dels pilars de l’èxit de qualsevol emprenedor”. El dirigent de l’associació empresarial ha aprofitat l’altaveu de l’acte per celebrar com “els empresaris, a través de la internacionalització, utilitzen la col·laboració global per assolir l’èxit local”. 

Un reconeixement al món de la medicina 

L’AIJEC ha entregat el premi a la Millor Iniciativa Empresarial a The Smart Lollipop. Fundat l’any 2020 per Diana Ballart, aquest projecte ha creat un caramel intel·ligent que, a partir d’una mostra de saliva, permet detectar malalties infantils com la hipercolesterolèmia o la celiaquia. En format digital, una plataforma ofereix els resultats en un termini màxim de deu minuts. 

Per dur a terme l’activació del producte, l’any 2022, The Smart Lollipop va tancar una ronda de finançament per valor de 320.000 euros. Un procés assessorat pel departament d’Empresa i el Col·legi d’Economistes de Catalunya. L’empresa té una plantilla de sis persones i la seva seu està situada al recinte del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. A la fase final del guardó han arribat Opground, una plataforma que utilitza la Intel·ligència Artificial perquè una persona sigui entrevistada per diferents empreses al mateix temps, i Theker, una startup de desenvolupament robòtic relacionada amb la microelectrònica. 

A l’auditori situat a la Ronda de Dalt de Barcelona també s’ha reservat un cert protagonisme per Anna Bosch, directora general de Noel. L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya ha volgut reconèixer la llarga tasca de l’empresària d’Olot per “dinamitzar l’economia i contribuir al desenvolupament de la societat”. Recentment, Noel ha anunciat una inversió de 7 milions d’euros per posar en marxa una planta de producció, principalment d’aliments vegetals, de 4.000 metres quadrats a Sant Joan les Fonts (la Garrotxa). “El premi reconeix la trajectòria d’un grup que té el seu origen en una petita xarcuteria d’Olot i que ara ha consolidat el seu creixement a través de la innovació i l’exportació”, descriu Bosch.

El futur ha aterrat al present amb el reconeixement al Futur Empresari, un guardó que ha anat a parar al Baix Llobregat. L’AIJEC ha entregat el premi al projecte My Interactive Plant, dels alumnes de Batxillerat de l’IES Torre Roja de Viladecans. Tots ells i elles han impulsat una aplicació que permet observar, en temps real, l’estat de les plantes. La llengua s’ha fet un forat a l’acte amb el reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, entregat a FentPaís. Una firma que es dedica a vendre paquets d’activitats turístiques, gastronòmiques i culturals arreu del país en llengua catalana. 

F7sh00cWIAAs4E4
Imatge d'Anna Bosch, directora general de Noel | AIJEC