• Empresa
  • Alcampo inverteix 8,6 milions en la renovació del seu hipermercat de la Diagonal a Barcelona

Alcampo inverteix 8,6 milions en la renovació del seu hipermercat de la Diagonal a Barcelona

S’estima que totes les mesures implementades permetran estalviar aproximadament el 25 % del consum elèctric

Javier Peteiro, director Alcampo Diagonal Mar,Marta Angerri, directora general de comerç Generalitat, Manel Vázquez, director de comerç Ajuntament de Barcelona, y Jorge Míguez, director territorial levante Alcampo | Cedida
Javier Peteiro, director Alcampo Diagonal Mar,Marta Angerri, directora general de comerç Generalitat, Manel Vázquez, director de comerç Ajuntament de Barcelona, y Jorge Míguez, director territorial levante Alcampo | Cedida
Redacció VIA Empresa
05 de Desembre de 2024
Act. 05 de Desembre de 2024

Alcampo ha reinaugurat el seu hipermercat ubicat al centre comercial Diagonal Mar, a Barcelona, després d’una completa renovació, que no només optimitza l’espai, sinó que reforça la seva aposta per la innovació, la sostenibilitat, l'experiència de compra i el producte local. Aquesta remodelació, fruit de la seva inversió de 8,6 milions d’euros, coincideix amb unes dates molt especials. Es compleixen 23 anys d’història d’un centre que va obrir les seves portes per primera vegada a finals de novembre del 2001, convertint-se d’aquesta manera en el cinquè que s’estrenava a la capital catalana.

 

Aquesta reobertura estableix, d’aquesta manera, el tret de sortida d’una nova etapa, reafirmant el seu compromís amb Barcelona i els seus habitants. “Reobrir coincidint pràcticament amb el nostre aniversari és una manera d’agrair la confiança i la fidelitat que els barcelonins han dipositat en nosaltres durant tots aquests anys”, ha manifestat Javier Peteiro, director d’Alcampo Diagonal Mar, davant la representació institucional, empresarial i social de Barcelona i Catalunya que ha assistit a l’acte.

Es compleixen 23 anys d’història d’un centre que va obrir les seves portes per primera vegada a finals de novembre del 2001

Després de recórrer les instal·lacions, comprovant totes les millores introduïdes, Peteiro ha explicat que la reforma integral, feta sobre els 10.700 metres quadrats del centre, ha fet possible un espai més modern, eficient, experiencial i adaptat a les noves necessitats de compra dels clients, i on l’alimentació continua essent la gran protagonista. De fet, més del 70 % de la superfície de l’hipermercat es destina a l’alimentació, en una clara aposta pels productes frescos i locals, en consonància amb les senyes d’identitat d’Alcampo.

 

L’estrella de les instal·lacions renovades és un modern i innovador bistró, de 500 metres quadrats dins del mateix hipermercat, on els clients podran gaudir diàriament d’un assortit de 65 plats acabats de fer i llestos per consumits. Tots ells han sigut dissenyats per la xef executiva d’Alcampo i revisats per la responsable de nutrició de la companyia. Una altra de les grans novetats és l’obertura d'aparadors de carnisseria, fruites i verdures, la creació d’un viver de peixateria, així com la incorporació de congelats a granel.

Mesures per reduir l’impacte ambiental

El centre ha estat redissenyat completament per oferir una experiència de compra moderna i sostenible. I és que precisament la sostenibilitat ha guiat gran part de la reforma. “No només hem transformat el disseny de l’hipermercat, sinó que també hem introduït una sèrie de mesures innovadores i respectuoses amb el medi ambient per ser més eficient i reduir l’impacte ambiental”, ha dit el director de l’hipermercat.

S’estima que totes les mesures implementades permetran estalviar aproximadament el 25 % del consum elèctric

Entre elles, figura el canvi d’il·luminació general del centre, amb unes instal·lacions “més modernes i eficients”; la instal·lació d’una nova central de fred o el canvi dels mobles de fred per uns de tancats amb portes per evitar pèrdues de temperatura. S’estima que totes les mesures implementades permetran estalviar aproximadament el 25 % del consum elèctric. A aquest fet se suma que el nou hipermercat ha eliminat torres de refrigeració, amb el que es redueix el consum d’aigua i es minimitza el risc de legionel·la.

Pel que fa a l’ocupació, la reobertura ha generat nous llocs de treball en neteja i en la creació del bistró, que comporta un reforçament de la plantilla que ja suma 275 professionals. “Són ells, amb un esforç i dedicació, els que fan possible que Alcampo sigui avui un referent”, ha afegit Peteiro, per a qui aquesta nova fita a la història de l’hipermercat representa un impuls per total la família que conforma Alcampo Diagonal, amb l’únic objectiu de fer que “aquest centre sigui molt més que un lloc de compra, és a dir, que sigui un espai per la Barcelona del present i del futur”.