Auténtica2023, el nou esdeveniment dedicat a la gastronomia i la indústriaalimentària, ha obert avui les portes de la primera edició a Sevilla. Durant avui i demà, més de 5.000 professionals i directius del sector de la gran distribució, comerç al detall, botigues gurmet, el sector Horeca i xefs d'alta gastronomia es reuniran per fomentar un nou diàleg entorn del producte prèmium-gurmet i el seu origen, i promoure la dietamediterrània.
Auténtica Premium Food Fest, organitzat en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural de la Junta d'Andalusia, ha estat inaugurat per la consellera, CarmenCrespo, que ha manifestat que “l'agricultura, la ramaderia i la pesca andaluses són símbols indiscutibles de la dieta mediterrània i que a més identifiquen les tres S de sabor, salut i sostenibilitat". "És per això que amb la celebració d'Autèntica 2023 volem fomentar la dieta mediterrània entre la població, especialment entre els joves, perquè és fonamental per a la salut”, ha afegit.
204 experts compartiran els beneficis de la dieta mediterrània en més de 80 sessions al congrés d'Auténtica
La consellera d'Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural ha assenyalat que “el sector agroalimentari és fonamental per a l'economia d'Andalusia, gràcies a la generació d'ocupació i riquesa. L'any passat, les exportacions alimentàries andaluses van ser de 14.000 milions d'euros, cosa que demostra la sobirania alimentària d'Andalusia, alimentant milions d'europeus, i ho fem amb el focus posat en la salut i la sostenibilitat, amb matèries primeres de qualitat dels nostres productors i agricultors”.
Per part seva, el president de Landaluz, ÁlvaroGuillén, ha destacat que “Sevilla i Andalusia necessitaven un esdeveniment i congrés per a un sector estratègic com és l'agroindústria; un sector on Andalusia és líder i que destaca pels seus productes d'oli d'oliva verge extra, fruites i verdures i conserves”.
Durant dos dies, 182 firmes expositores presentaran les darreres novetats i productes prèmium amb l'objectiu d'impulsar una nova consciència social cap als productes de proximitat i gurmet. Així mateix, 204 experts compartiran els beneficis de la dieta mediterrània i de la gastronomia espanyola i andalusa en més de 80 sessions al congrés d'Auténtica.