• Empresa
  • Banc Sabadell guanya 120,6 MEUR de després sanejar el seu immobiliari

Banc Sabadell guanya 120,6 MEUR de després sanejar el seu immobiliari

L’entitat redueix un 67,2% el benefici net el primer semestre de l’any

Josep Oliu, president de Banc Sabadell
Josep Oliu, president de Banc Sabadell
Redacció VIA Empresa
Barcelona
27 de Juliol de 2018

Banc Sabadell ha tancat el primer semestre de l’any amb un benefici net de 120,6 milions d’euros, un 67,2% menys que en el mateix període de l’any passat, un cop assumides les provisions per la reducció de 12.200 milions d’actius immobiliaris problemàtics i els costos de la migració del banc britànic TSB, que seran absorbits aquest exercici.

Sense aquests extraordinaris, el benefici net recurrent s’incrementa un 24,4%, fins als 456,8 milions d’euros, segons informa la companyia en un comunicat. Després de la venda de diverses carteres de crèdits morosos i actius immobiliaris, la ràtio d’actius problemàtics nets sobre el total de l’actiu representa només l’1,7% del balanç.

El negoci bancari del grup, que inclou el marge d’interessos i les comissions netes, mostra una evolució positiva amb un creixement interanual del 3,6%. El marge de clients, excloent els impactes no recurrents, s’ha situat en el 2,77% i es manté estable en el trimestre gràcies a la bona gestió dels preus. Així mateix, el marge d’interessos millora un 1% aquest trimestre impulsat pel creixement de volum i la fortalesa en els marges de les pimes. En termes interanuals, el Banc Sabadell ha registrat un creixement de l’1,3%, fins als 1.323,5 milions d’euros.

D’altra banda, les despeses d’explotació recurrents s’han reduït un 2,3% trimestral. En tancar el juny, les despeses han pujat fins als 1.336 milions d’euros i han augmentat un 2,4% interanual. Els costos no recurrents a l’any han pujat a 143,2 milions d’euros, principalment pels costos de migració i post migració del banc britànic TSB.

Neteja d’actius problemàtics

Banc Sabadell ha aconseguit reduir els actius problemàtics amb de la venda de 12.200 milions d’euros. Amb aquesta neteja del balanç, la reducció d’aquest tipus d’actius puja a 7.012 milions d’euros en el trimestre i a 9,547 milions d’euros en els últims 12 mesos, fet que situa el saldo en 7.911 milions d’euros.

A més, les vendes orgàniques a través de Solvia s’han incrementat un 55% en el trimestre, fet que implica la reducció d’actius adjudicats per valor brut de 439 milions d’euros.

La posició de capital, la ràtio de CET 1 phased-in se situa en l’11,9% i full-loaded a l’11% en tancar el segon trimestre del 2018. Després de tancar les vendes institucionals d’actius problemàtics, que aporten un impacte positiu, la ràtio CET 1 fully-loaded se situa en l’11,2% i la ràtio phased-in és del 12,2%.