L'any 2022 ha estat un any complicat per als mercats financers. L'aparició de la inflació, l'esclat de la guerra a Ucraïna, la crisi energètica i unes polítiques monetàries restrictives dels principals Bancs Centrals s'han traduït que tant la renda variable com la renda fixa han presentat rendibilitats negatives deixant els inversors sense cap refugi. Una mostra de l'excepcional d'aquest any és que només en tres ocasions més des del 1940 s'ha vist un any on borses i bons caiguin alhora.
Els productes amb renda fixa ofereixen oportunitats d’inversió
El fort increment de la inflació ha obligat els Bancs Centrals a normalitzar els tipus d'interés més ràpid del que tenien previst. El resultat és que per primera vegada des del 2016 s'ha obert la possibilitat d'oferir productes d'inversió que donen rendibilitats atractives als clients més conservadors. D'aquesta manera Banc Sabadell ha llançat amb èxit uns primers fons garantits de rendiment fix (Sabadell Garantia Fixa 18 al setembre i Sabadell Garantia Fixa 19 a finals de novembre) dins del seu programa de fons garantits.
Una altra alternativa d'inversió, amb un nivell superior de rendibilitat/risc que permet aprofitar-se de les bones perspectives que ofereix la renda fixa és la inversió en bons corporatius. Tot i que el nivell assolit pels tipus pugui semblar atractiu, en un mercat tan complex i volàtil com el de la renda fixa privada és imprescindible una rigorosa gestió del risc de crèdit. Els fons de rendibilitat objectiu amb una data de venciment fixa són elecció interessant sempre que es dugui a terme una gestió activa i es disposin d'equips especialitzats en aquest món com és el cas d'Amundi. En aquesta línia Banc Sabadell posarà en comercialització a finals de novembre un nou fons de la gamma Buy&Watch, l'Amundi Buy & Watch Income 02/28 un fons de renda fixa privada euro d'elevada qualitat (Investment Grade) al que seguiran més llançaments al llarg del 2023.
Gamma de fons per totes les necessitats
L'aliança estratègica que van signar Banc Sabadell i Amundi el 2020 ha permès al banc completar una àmplia oferta de fons d'inversió que cobreixen tots els perfils de riscs i horitzons temporals dels nostres clients.
L'oferta base ha pivotat en els Fons Multiactius (Gamma InverSabadell i Fons Perfilados Sabadell) que gràcies a la seva diversificació per actius, geogràfica i de gestió els permet adaptar-se ràpidament als diferents escenaris d'inversió. Aquests fons es completen amb productes diferencials davant dels competidors principals del Sabadell com ara els fons de garantia parcial (gamma Sabadell Consolida 94/90/85). Es tracta de fons multiactius que els permet aprofitar-se de l'evolució dels mercats alhora que ofereixen una protecció elevada del capital.
També és destacable l'oferta de fons d'inversió que aprofiten les grans tendències estructurals de l'economia com ara Sabadell Economia Digital, Sabadell Economia Verde o Sabadell Economia Medicaltech. Dins dels fons temàtics, el banc compta amb l'avantatge que Amundi disposa de Gestores de fons d’inversió especialitzades a invertir en aquelles companyies que es poden aprofitar millor de les grans tendències globals (disrupció tecnològica, transició a una economia verda, hidrogen, etc).
A més, un dels pilars bàsics dels serveis oferts per les dues companyies és la sostenibilitat. Totes dues companyies garanteixen que els fons compleixen els estàndards més exigents en aquesta matèria. És per això que al llarg d'aquest darrer any s'ha seguit amb el procés d'adaptar els fons principals de Sabadell Asset Management (Sabadell Rendiment, Gamma InverSavabadell o la Gamma Perfilats) en matèria de sostenibilitat. L'article 8 de la normativa SFDR reconeix els fons que promouen característiques socials i mediambientals i avui aproximadament el 70% dels actius sota gestió a Sabadell Asset Management són article 8.