Set de cada 10 dels joves (un 73%) que han adquirit experiència professional a través de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa durant el període 2020-2021 s’ha inserit en el mercat de treball. Segons dades recollides en un informe de seguiment, dels 88 participants en aquest període, la majoria ja tenia feina al cap de sis mesos de finalitzar les seves pràctiques, i els que encara no ho feien és perquè opten per continuar la seva formació en el mateix àmbit professional o bé estan en recerca activa de feina.
El programa de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa està orientat a fer que els oficis clàssics i tradicionals s’ensenyin atractius i actualitzats. Alguns exemples són: monitor de medi ambient, ecojardineria, agent forestal, regidoria tècnica, tècnic de so o luminotècnia, decoració d’art floral, disseny de productes digitals, experiència d’usuari (UX), 3D, modelatge, animació i fabricació, sistemes microinformàtics i xarxes, desenvolupament web i d’aplicatius mòbils.
El jovent participant en l’àmbit d’espectacles ha estat el que més fàcilment ha trobat feina, amb un 84%; seguit de l’especialització de sostenibilitat, amb un 78%, i digitalització, amb un 56%. Actualment està en marxa la Casa d’Oficis de l’Espectacle i de les Indústries Creatives, amb 48 alumnes en actiu, i s’ha diversificat amb sis especialitats: assistència de producció i regidoria; decoració en art floral; 3D, modelatge, animació i fabricació; producció audiovisual; tècnic en luminotècnia i tècnic de so. Aquests dos darrers àmbits, llum i so, tenen els majors índexs d’inserció, d’un 100%.
Les Cases d’Oficis de Barcelona Activa està adreçada a tots el jovent, i en específic a aquells que han deixat els estudis i no troben feina, i ofereix noves oportunitats també a menors de 30 anys que tenen una situació de vulnerabilitat, ja sigui econòmica, social o d’algun tipus de discapacitat física o mental, que dificulta la seva incorporació a un mercat de treball. Les persones que participen de les Cases d’Oficis de Barcelona Activa són derivats majoritàriament pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el qual subvenciona el projecte mitjançant el programa Treball als barris.