La superfície del saló de la construcció Barcelona Building Construmat (BBConstrumat) creixerà un 30% arribant als 34.000 metres quadrats per donar cabuda a 450 expositors, cent més que en l'edició anterior, ha anunciat la seva presidenta, Ana Vallès, en una trobada amb periodistes. Així, la fira segueix ampliant espai i estands després de tocar fons el 2015. Del 14 al 17 de maig, BBConstrumat celebrarà el 40è aniversari comptant amb empreses com Bayer, Ciments Molins, Grohe, Knauf, Saint Gobain, Sika, Simon o Sorigué. Organitzat per Fira Barcelona, el saló reservarà 2.000 metres quadrats a start-ups, projectes innovadors, centres tecnològics i universitats com MIT. D'altra banda, una de les propostes estrelles serà a la construcció de dues cases sostenibles, una de fusta i una altra d'obra, i el llançament d'una zona dedicada a arquitectes, enginyers i interioristes.
La nova edició de BBConstrumat beu del bon moment que passa el sector a l'Estat, amb un augment de licitació (38,1%), de la construcció d'habitatges acabats (19,6%), de les hipoteques (1,2%) i del consum de ciment (8,6%), entre els mesos de gener i setembre del 2018, segons dades de l'Observatori de la Fundació laboral de la construcció.
Al recinte de la Fira de Gran Via hi haurà representada la "transversalitat" del món de la construcció amb 450 empreses de maquinària i eines, prefabricació i construcció industrialitzada, aïllament i energies renovables, paviment, revestiment, cuina, bany, il·luminació i electricitat, climatització i calefacció, BIM, tecnologia digital o empreses de serveis. Un 25% dels expositors són companyies internacionals de 21 països. L'Estat que tindrà més representació serà Italià, que ha reservat un espai de 700 metres quadrats per una trentena d'empreses.
Futur, conferències i negoci
En el seu 40è aniversari, BBConstrumat tornarà a vertebrar la seva oferta al voltant de quatre eixos temàtics, una zona per les solucions del futur, una alta pels expositors, un espai de conferències i una àrea dedicada a reunions de negocis. A més i com a novetat del 2019, l'organització situarà un espai exterior d'exposició amb empreses de maquinària, elevació i transport.
Pel que fa al Future Arena, acollirà la innovació disruptiva del sector de tres maneres diferents. En un primer espai comissariat per l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), hi haurà centres tecnològics i universitats com el Massachusetts Institute of Technology (MIT), el taller de fabricació digital Fablab o el centre Eurecat.
Exposaran prototips relacionats amb l'economia circular, els materials avançats, l'Internet de les coses (IoT), la robòtica o la tecnologia Building Information Modeling (BIM), un software que millora la col·laboració entre els treballadors de la construcció.