El BBVA continua apostant fort per l'OPA al Banc Sabadell. L'entitat basca ha tornat a posicionar-se a través del seu conseller delegat, Onur Genç, que ha remarcat la importància de tenir una banca europea "més competitiva" i així "consolidar grans bancs" a l'eurozona. Ho ha apuntat en una trobada a Londres organitzada pel rotatiu Financial Times.
De fet, Genç no només s'ha referit a l'acció amb el Sabadell, sinó a la resta de l'entorn continental. “Europa necessita entitats més grans, més sòlides i eficients per recolzar el creixement econòmic”, ha explicat. Unes declaracions que se semblen molt a les que ha realitzat el president del BBVA, Carlos Torres, que més d'un cop ha ressaltat l'escassa presència d'entitats financeres europees als rànquings mundials del sector bancari.
En aquesta trobada, Genç ha repetit fil per randa l'argument del seu company a la cúpula directiva i ha considerat que la Unió Europea (UE) “hauria d’estar preocupada” pel fet de no tenir cap banc en el rànquing dels primers 25 bancs del món per capitalització borsària.
L'OPA, una acció de "profunda transformació" de l'entorn bancari
En aquest sentit, el conseller delegat de l’entitat basca també ha emmarcat l’operació al Sabadell en el context de “profunda transformació del sector financer a conseqüència de la digitalització i la innovació”. Pel que fa a l'OPA, Genç ha assegurat que és un “pas significatiu” en aquesta direcció, que “beneficia” a l’Estat i alhora permetrà finançar projectes “d’alt impacte”. “Sense l’escala adequada, els bancs europeus corren el risc de quedar rellevats respecte dels seus competidors d’altres regions”, ha opinat el conseller delegat.