• Empresa
  • El BBVA considera poc probable que l'opa al Sabadell falli i no planeja millorar l'oferta

El BBVA considera poc probable que l'opa al Sabadell falli i no planeja millorar l'oferta

Genç diu que l'operació és "positiva" per l'Estat i per les entitats: "És una transacció de creixement, no de costos"

Seu del Banc Sabadell a l'Avinguda Diagonal de Barcelona | EP
Seu del Banc Sabadell a l'Avinguda Diagonal de Barcelona | EP
Redacción VIA Empresa | ACN
31 de Juliol de 2024

El BBVA està convençut que l'opa al Banc Sabadell s'acabarà formalitzant malgrat les reticències expressades pel govern espanyol i pels dirigents del banc vallesà. "Que no es produeixi la fusió és un escenari remot", ha apuntat aquest dimecres el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, durant la roda de premsa de presentació de resultats. En aquest sentit, el directiu turc ha defensat que, per l'entitat basca, "no hi ha necessitat ni intenció de millorar l'oferta" i ha sostingut que l'operació és "positiva" tant per l'Estat com per les dues empreses. "És una transacció de creixement, no de costos", ha apuntat Genç, reiterant que la fusió és una mostra de "l'aposta per les pimes" que vol impulsar el BBVA.

 

En una presentació pràcticament monopolitzada per preguntes sobre l'opa, el conseller delegat ha insistit que la compra té com a objectiu "fer créixer la franquícia del Sabadell". Al mateix temps, ha subratllat que l'oferta presentada generarà guanys significatius pels accionistes del Sabadell, recordant que el benefici per acció de cada titular del banc català serà un 27% superior respecte a un escenari sense compra (segons els càlculs del BBVA). "El valor afegit és molt més alt que en altres operacions", ha destacat Genç.

El conseller delegat ha insistit que la compra té com a objectiu "fer créixer la franquícia del Sabadell"

"Estem convençuts que és una oferta extraordinàriament atractiva pels accionistes del Sabadell", ha afegit, mentre ha apuntat que el procés per tancar l'opa avança "de manera positiva i segons el previst".

 

Dubtes sobre competència

Davant els possibles problemes de competència que han alertat diverses organitzacions empresarials sobre una eventual fusió, Genç ha recordat que l'entitat resultant continuaria per darrere de CaixaBank en quota de mercat a l'Estat, després que aquesta absorbís Bankia. "No serem l'agent més gran, tindríem un 22% de quota", ha manifestat.

Afectació sobre la plantilla

Coincidint amb la presentació dels resultats, el BBVA ha donat a conèixer aquest dimecres que l'estalvi derivat de la fusió se situaria en els 850 milions d'euros durant els pròxims tres anys, 300 dels quals correspondrien al personal.