El BBVA torna a la càrrega. El conseller delegat de l'entitat basca, Onur Genç, ha defensat que l'operació pública d'adquisició (OPA) sobre el Banc Sabadell no planteja un problema de competència i tampoc per al negoci de les empreses, ja que només un 3,6% de les pimes treballen en exclusiva amb totes dues entitats. "L'operació és ideal i de llibre", ha afirmat a la XV trobada financera organitzada per Expansión i KPGM.
De fet, el dirigent ha lamentat l'existència de "molt soroll" al voltant de l'operació i de l'informe que ha d'emetre la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC). En aquest sentit, Genç ha demanat "deixar fluir el procés" i ha reiterat que no observen afectacions a la competència fent servir els paràmetres de fusions com la de CaixaBank i Bankia.
De fet, a l'hora de parlar sobre aquella operació, el conseller delegat del BBVA ha recordat que l'acció que va culminar aquesta fusió es va aprovar en fase 1 "tot i que l'entitat resultant tenia majors dimensions" que el que sortirà d'adquirir el Sabadell.
850 milions d'euros en estalvis
Pel que fa a l'OPA, ha recalcat que permetrà "una gestió de costos més eficients" en un moment en què "és necessari invertir en tecnologia per donar sortida a la demanda del client digital". El conseller delegat del BBVA ha reiterat la "complementarietat" de tots dos bancs, ja que el Sabadell té més presència entre les pimes i el BBVA entre sector detallista i grans clients i les "sinergies" que poden crear-se un cop fusionats, fet que permetria estalviar 850 milions d'euros en despeses.
En relació amb les petites i mitjanes empreses, ha negat que l'èxit de l'OPA comporti una restricció del crèdit les pimes. "No tindria sentit portar a terme l'operació per reduir el segment que més valorem de Banc Sabadell", ha afirmat. També ha subratllat que l'operació "crea valor per als accionistes i pels clients".