• Empresa
  • Els beneficis de Colonial cauen un 34% per la venda d’actius no estratègics

Els beneficis de Colonial cauen un 34% per la venda d’actius no estratègics

La immobiliària registra un resultat net de 21 milions d’euros en un any que considera de «transició»

La seu de Colonial a Barcelona. | ACN
La seu de Colonial a Barcelona. | ACN
ACN
Barcelona
18 de Maig de 2021

La immobiliària Colonial registra uns beneficis de 21 milions d’euros durant el primer trimestre de 2021, el que suposa una caiguda d’un 34% interanual. Segons ha comunicat la companyia a la CNMV, aquesta baixada del resultat net es deuria a les desinversions realitzades en els darrers mesos de 2020 en actius no estratègics. En paraules del conseller delegat de l’empresa, Pere Viñolas, Colonial ha accelerat el seu programa de renovació d’actius en un exercici 2021 que considera de "transició". 

 

Aquest pla de renovació, que ha comportat la venda de diversos edificis tant a l’Estat espanyol com a França, ha afectat també l’Ebitda – amb una caiguda de 5 milions d’euros, fins als 62 milions – i els ingressos per rendes, que durant el primer trimestre de 2020 van ser de 86 milions i entre el gener i l’abril d’aquest any s’han quedat en els 78. Tot i aquestes caigudes en resultats, Viñolas considera que el negoci de Colonial manté "una estabilitat notòria". 

L’activitat immobiliària de la companyia, segons Viñolas, sí que ha registrat augments a diversos territoris. Els lloguers d’edificis durant aquest període han registrat un increment substancial, del 120% interanual, fins als 25 contractes signats – molts d’ells, però, han estat renovacions de contractes ja establerts. Segons ha explicat Viñolas, Espanya ha mostrat, en general, més activitat immobiliària aquest trimestre que França, tot i que els augments més "substancials" en rendes s’han produït a París. 

 

Davant aquests resultats, i després de tancar el pla de desinversions dels darrers mesos, Colonial preveu establir de cara a 2022 una tendència "més nítidament inversora que desinversora". Segons ha informat el conseller delegat, la liquiditat de la companyia és actualment de 2.400 milions d’euros, que poden dedicar a l’adquisició de nous actius entre 2022 i 2023. Segons Viñolas, els propers dos anys presentaran noves "oportunitats" per la companyia tant a l’Estat com a França, dos països, afirma, "amb caigudes importants de PIB però al mateix temps amb més expectatives de creixement".