• Empresa
  • Una biotecnològica catalana investiga un nou fàrmac contra la Covid

Una biotecnològica catalana investiga un nou fàrmac contra la Covid

DevsHealth constitueix una nova societat amb la col·laboració d’IrsiCaixa i de la fundació de Bonaventura Clotet

Alfons Nonell-Canals, CEO i cofundador de DevsHealth i 3CL-Bio
Alfons Nonell-Canals, CEO i cofundador de DevsHealth i 3CL-Bio
Redacción VIA Empresa
Barcelona
01 de Novembre de 2022
Act. 03 de Novembre de 2022

La biotecnològica catalana DevsHealth ha constituït una societat, 3CL-Bio SL, per desenvolupar un nou fàrmac contra la Covid-19, amb la col·laboració de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i IrsiCaixa. L’objectiu és el d’aconseguir un tractament assequible, d’administració oral i d’ús ambulatori.

 

Al capdavant de DevsHealth i 3CL-Bio SL hi ha l’investigador químic i farmacèutic Alfons Nonell-Canals, que exerceix d’administrador únic de les dues societats. DevsHealth, nascuda el 2021 i amb seus a Barcelona i La Garriga, és una startup tecnològica que utilitza intel·ligència artificial, anàlisis de dades i el modelatge molecular per a desenvolupar nous tractaments antiinfecciosos.

Gràcies a la seva tecnologia, DevsHealth és capaç de reduir el temps i la inversió en el procés per obtenir antibiòtics i antivirals. Amb la nova 3CL-Bio, preveuen avançar tant en la vessant científica (avaluació de molècules i les posteriors anàlisi clíniques) com en l’econòmica per captar col·laboració publicoprivada.

 

L’objectiu és el d’aconseguir un tractament assequible, d’administració oral i d’ús ambulatori que redueixi els afectes hospitalaris 

Des de DevsHealth ja s’ha treballat en el desenvolupament de possibles molècules candidates per desenvolupar el fàrmac, una tasca que ara es continuarà a través de 3CL-Bio. El objectiu anunciat és el d’aconseguir un fàrmac assequible, d’administració oral i d’ús ambulatori que redueixi els afectes hospitalaris que provoquin futures variants de la pandèmia.

Nonell-Canals defensa la col·laboració entre el sector públic i privat pel que fa a la investigació. Destaca el coneixement acumulat de la primera i l’agilitat de l’empresa privada, especialment quan es tracta d’una startup tecnològica. Com a socis col·laboradors té la fundació i l’institut liderats pel doctor Bonaventura Clotet.