• Empresa
  • Bismart i Libelium ajuden a detectar la contaminació de l'aire

Bismart i Libelium ajuden a detectar la contaminació de l'aire

Les tecnològiques creen un software que analitza la qualitat ambiental causant de malalties pulmonars en les persones a les grans ciutats

El 56% de les ciutats dels països del primer món no compleixen les directius de la OMS sobre la qualitat de l'aire
El 56% de les ciutats dels països del primer món no compleixen les directius de la OMS sobre la qualitat de l'aire
Redacció VIA Empresa
Barcelona
07 d'Agost de 2017
Act. 07 d'Agost de 2017

Les empreses tecnològiquesBismart i Libelium s'han unit en un projecte per analitzar els aspectes ambientals que provoquen malalties pulmonars en les persones. Per això han creat un software intel·ligent que pronostica la contaminació ambiental de les ciutats per tal que les administracions puguin actuar preventivament.

 

Per això, ambdues companyies han treballat amb un sistema basat en sensors IoT per controlar els nivells i l'evolució de les partícules en suspensió, els gasos SO2, CO2 i NO2, la temperatura, la humitat, el vent i la pluja, segons informen en un comunicat.

El sistema, instal·lat en l'Executive Briefing Center de Microsoft a Brussel·les, consta de tres models diferents de la plataforma IoT de Libelium capaços de mesurar aquests paràmetres a través de la plataforma Smart Cities, la solució Smart Agriculture i l'aplicació Smart Environment Pro pel control de la qualitat de l'aire. Les dades recollides pels sensors s'analitzen en la plataforma Big Data de Bismart, on els factors ambientals es correlacionen amb els ingressos en centres d'atenció primària i hospitals de Brussel·les.

 

Segons la OMS, el 56% de les ciutats dels països del primer món i el 96% dels països en vies de desenvolupament no compleixen les directius de l’organisme sobre la qualitat de l’aire, cosa que fa augmentar el risc de malalties pels efectes de la contaminació. Amb aquest sistema "es pot predir els nivells de contaminació per damunt dels recomanats i els governs de les ciutats poden prendre accions preventives com promocionar el transport públic, bloquejar el transit de camions en determinades zones i dimensionar els serveis d'atenció primària i d'hospitalització", explica Albert Isern, CEO de Bismart.