• Empresa
  • Bon Preu entra en el negoci de l'energia verda

Bon Preu entra en el negoci de l'energia verda

L'empresa de supermercats i benzineres comercialitzarà energia per a llars i empreses a partir de l'octubre

Imatge d'arxiu del magatzem logístic de Bon Preu a Balenyà | ACN
Imatge d'arxiu del magatzem logístic de Bon Preu a Balenyà | ACN
ACN
Barcelona
02 d'Octubre de 2020

Bon Preu ha decidit fer un pas endavant per diversificar la seva activitat i, en una entrevista a l'ACN, ha anunciat que entra en el mercat de l'electricitat com a comercialitzadora d'energia 100% verda. "La raó de ser de Bon Preu és donar resposta a les necessitats quotidianes de la població: l'alimentació és quotidiana, la gasolina és quotidiana i l'electricitat també ho és", assegura Anna Font i Tanyà, directora comercial de l'empresa. Des del grup creuen que poden fer-se un lloc al mercat de les comercialitzadores elèctriques com a "companyia més petita, àgil i transparent" en contraposició a les empreses "grans, opaques i allunyades del client". El 5 d'octubre arrencarà la campanya promocional de BonpreuEsclat Energia.

El grup amb seu a Les Masies de Voltregà inicia així una nova activitat comercial amb l'objectiu de "posar a l'abast dels clients un seguit de productes i serveis essencials de consum quotidià". BonpreuEsclat Energia serà una comercialitzadora d'energia elèctrica, però en cap cas en produirà. "No tenim cap central elèctrica que produeixi energia, nosaltres venim del món del comerç i, per tant, el que fem és comercialitzar i portar l'electricitat a les llars o empreses", especifica Font. Tota l'energia que comercialitzarà Bon Preu serà 100% verda i estarà certificada per donar una garantia al client. Aquesta energia tant podrà ser hidràulica, com eòlica o solar.

Segons explica Font, la covid-19 no ha afectat els plans de l'empresa i el llançament de la nova activitat comercial es fa segons les dates que havien previst inicialment. Tot i que com a comercialitzadora podrien vendre energia a tot l'Estat, d'entrada se centraran en el mercat català. Amb la liberalització del mercat elèctric, es va produir un boom de les comercialitzadores d'energia independents i, actualment, n'hi ha unes 300 arreu de l'Estat.

Font creu que en el tema de l'energia es produeix una situació similar a la de les benzineres. "Quan vam llançar EsclatOil fa 25 anys hi havia grans empreses amb unes dinàmiques molt opaques i concentrades en elles mateixes". Per això, creu que, en el sector de l'energia, "ens hi podem fer un forat, igual com vam fer amb el negoci de les benzineres".