Josep Lluís Bonet ja no és president de Freixenet des d'aquest mateix dijous. A partir d'ara ocuparà el càrrec de president d'honor de l'empresa del cava propietat de Henkell amb poc més d'un 50% juntament amb el seu tiet Josep Ferrer Sala, segons ha avançat Expansión. Així s'ha ratificat en el consell d'administració de Freixenet celebrat a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona). El lloc de Bonet l'ocuparà l'alemany Albert Christmann amb qui fins ara compartien presidència a tall de transició.
Bonet continuarà com a accionista minoritari de Freixenet, empresa amb la qual porta vinculat des de fa 53 anys. El grup també ha nomenat Pedro Ferrer com a vicepresident de la companyia, responsabilitat que combinarà amb les seves funcions de CTO i conseller delegat. Els canvis del consell d'administració es completen amb la incorporació de Josep María Ferrer com a membre del màxim òrgan del grup. En el seu comiat, Bonet ha assegurat que "és un privilegi" haver estat nomenat president d'honor i estar vinculat a una companyia que ha vist créixer durant tants anys.
Per la seva banda, Christmann ha afirmat que l'aliança entre Henkell i Freixenet "ha demostrat ser molt positiva" tant per a l'empresa com per a l'evolució de les seves activitats comercials. A partir d'aquest mateix dijous, el consell d'administració quedarà integrat pel mateix Christmann, Pedro Ferrer, el conseller delegat Andreas Brokemper, Demetrio Carceller i Josep María Ferrer.
Aquests dos últims mesos han suposat un període de canvis per a Bonet. Més enllà de Freixenet, l'empresari i directiu ha deixat també la presidència de Fira de Barcelona després d'un autèntic Joc de Trons entre la Cambra de Comerçde Barcleona, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat. Un càrrec que ostentava des del 2004 i que ja acumulava dos anys de pròrroga. El seu relleu l'ha agafat Pau Relat, conseller delegat de MatHolding i expresident de FemCat. "El 8 de setembre de 2004 vaig dir que la Fira és un projecte de país. Ara estic encara més convençut que és clau per a l'economia i la societat catalana i espanyola", assegurava Bonet durant la seva sortida de l'entitat.
Paral·lelament, Bonet seguirà com a president d'Alimentaria fins a 2020 i tot just acaba de renovar també els seus vots com a president de la Cambra de Comerç d'Espanya. En la seva última intervenció pública en un esmorzar organitzat aquest dimarts per Nueva Economía Forum, el fins ara president de Freixenet defensava que les Cambres de Comerç han de treballar per a "un projecte Espanya davant de moviments separatistes i populistes" alhora que posava en solfa valors com "la unió, la cooperació o la feina conjunta".
Freixenet ha tancat l'any fiscal 2017-2018 finalitzat el passat mes d'abril amb un benefici net Freixenet d'1,067 milions d'euros enfront dels guanys de 8,4 milions registrats només un any abans. És a dir, la cavista ha guanyat set vegades menys que l'any anterior. Però, segons explica Freixenet s'ha incrementat el seu negoci un 1,3%, aconseguint els 542,25 milions d'euros, respecte als 535,1 milions d'euros obtinguts en l'exercici anterior. De fet, aquests mal resultats són els pitjors de Freixenet en els últims 100 anys.