Cabify ha anunciat aquest dimecres que torna a operar a partir de demà a Barcelona. I ho ha fet després d'acceptar les condicions incloses en el decret de la Generalitat que regula el sector de les VTC, com són els 15 minuts de precontractació del servei i no estar localitzables abans de la contractació del servei, entre d'altres. "Estem convençuts que els usuaris donen suport al retorn de Cabify a Barcelona, que afrontem amb responsabilitat i també confiança, donat que som molts els actors de la societat civil que públicament hem manifestat que la nostra marxa empobriria la mobilitat però també la vida de Barcelona", ha assegurat Juan de Antonio, fundador i CEO de Cabify.
De Antonio: "Estem convençuts que els usuaris donen suport al retorn de Cabify a Barcelona"
En un comunicat, l'empresa deixa clar que això no vol dir que comparteixi les condicions del decret i exposa que la seva principal "preocupació des d'aleshores ha estat la definició d'un nou model que, ajustant-se a les restriccions introduïdes, permeti als usuaris comptar de nou amb alternatives eficients de mobilitat". Tot plegat després que Cabify i Uber anunciessin la suspensió del servei a la capital catalana coincidint amb l'entrada en vigor del decret fa poc més d'un mes.
"L'empresa surt al rescat del sector i de milers de llocs de feina generats a Catalunya", asseguren. D'aquesta forma, s'assumeix la prestació de lloguer de VTC i es podrà seguir viatjant en Cabify a Catalunya d'acord amb el nou model de negoci. Inicialment, s'espera una flota de 300 cotxes, tot i que s'alerta que podria haver-hi algun retard en hores punta. "L'empresa és conscient que aquest model no és el millor per a la ciutat i una comunitat que són símbols d'innovació i progrés, però està disposada a carregar amb l'elevat i injustificat cost d'adaptar el seu model de negoci", s'ha reblat.
La tornada no ha estat, en cap cas, absenta de crítica: "Lamentem que les administracions hagin optat per restringir les opcions de mobilitat dels usuaris i el dret a la llibertat d'empreses de Cabify a través d'una normativa, amb caràcter contrari a l'interès general i de la ciutadania com també la seva inconstitucionalitat, que ha sigut denunciada per l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i pel Consell de Garanties Estatutàries de la pròpia Generalitat".
Cabify torna a Barcelona, mentre espera que el decret llei de precontractació sigui declarat nul als tribunals. "Volem tenir un paper proactiu en la construcció del model de mobilitat de Barcelona i per això, ens hem adaptat i sabent que la legalitat ens empara, esperem que molts barcelonesos ens segueixin escollint i reivindiquin el seu dret a escollir com moure's per la ciutat", ha conclòs De Antonio.