La junta general d’accionistes de CaixaBank ha aprovat la reelecció del conseller delegat, Gonzalo Gortázar, com a conseller executiu. En aquest sentit, la trobada celebrada a València també ha servit per renovar els mandats de Cristina Garmendia i Amparo Moraleda, així com la incorporació de Peter Löscher al Consell. Tots els moviments són per un període de quatre anys. Amb una presència i representació de 16.576 titulars d’accions, xifra corresponent al 76,56% del capital social, els assistents han donat llum verda a un dividend de 0,2306 euros per acció. Per dur a terme aquest pagament, CaixaBank destinarà 1.730 milions d’euros.
“Comptem amb importants fortaleses, una estratègia ben definida i un model diferencial de fer banca”, apunta José Ignacio Goirigolzarri. Dins del pla estratègic 2022-2024, el president de CaixaBank afegeix que l’any passat “la realitat del món occidental ha generat una transformació molt profunda”. Davant dels últims afers del Silicon Valley Bank i la caiguda de Credit Suïsse, Goirigolzarri ha vinculat aquests esdeveniments “a uns bancs amb una situació i models de negoci molt diferents dels de la banca del nostre país, naturalment molt diferents de CaixaBank”.
De cara al 2023, l’entitat vaticina un any “amb previsions més pessimistes que les que teníem fa uns mesos”. Així i tot, José Ignacio Goirigolzarri ha definit el control de la inflació com “el principal repte, d’Espanya i el conjunt de la Unió Europea, per als pròxims mesos”. Per la seva banda, Gonzalo Gortázar, ha fet balanç dels resultats de l’entitat.
El conseller delegat ha destacat “un dinamisme comercial molt positiu i la nostra capacitat per continuar donant suport a l’economia, empreses i famílies”. En concret, CaixaBank ha assolit un volum gestionat de 609.000 milions d’euros. Gortázar vol arribar al tancament de l’any 2024 amb una rendibilitat sobre recursos propis que superi el 12% i, a la vegada, generar capital per valor de 9.000 milions d’euros. Unes fites complementades amb el reforç del capital i la solvència.