La Cambra de Comerç de Sabadell ha anunciat que recorrerà contra la decisió de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) de deixar-los fora del procés d'al·legacions pel que fa a l'OPA hostil del BBVA sobre el Banc Sabadell. L'entitat s'ha reivindicat com a part interessada del procés, en contra del criteri de Competència, que va reconèixer només el mateix banc i el seu homòleg a Catalunya, l'Autoritat Catalana de la Competència (Acco), com a únics agents legítims d'intervenir en la fase d'anàlisi.
En un comunicat, la Cambra ha assegurat que busca "reforçar la seva voluntat de defensar els interessos de les empreses de la demarcació i la seva preocupació pel possible impacte d’aquesta operació sobre la competència i el mercat financer". Són els dos grans arguments que també va esgrimir fa tres setmanes Pimec, l'altra entitat que ha recorregut contra la decisió de la CNMC, encara que en el seu cas va destacar especialment l'afectació sobre les petites i mitjanes empreses que representen.
La competència i l'impacte sobre 33.000 empreses, punt clau
Al text de la Cambra es recull com a "punt essencial per al desenvolupament econòmic i empresarial" les qüestions de l'accés al crèdit per part de les pimes i la protecció de la competència de l'entorn bancari. Precisament, aquest és el punt que més preocupa a la mateixa Competència, que més d'un cop ha mostrat els seus dubtes sobre l'impacte que podria tenir l'OPA en aquest àmbit.
D'altra banda, la Cambra també ha fet servir l'argument de ser sabadellenca com a criteri a valorar. Una condició que ha guanyat encara més pes amb elretorn de la seu social del Sabadell a la capital del Vallès Occidental. "L’entitat subratlla el risc que aquesta operació suposa per al teixit empresarial de la seva àrea d’influència, que comprèn 33.684 empreses, moltes d’elles amb vincles històrics amb el Banc Sabadell", han remarcat.