• Empresa
  • La Cambra de Terrassa abordarà l'acord Mercosur-UE en la 9a Jornada Internacional

La Cambra de Terrassa abordarà l'acord Mercosur-UE en la 9a Jornada Internacional

L’esdeveniment comptarà amb la intervenció destacada del director general de Política Comercial del Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa, Julián Conthe

La Cambra de Terrassa abordarà l'acord Mercosur UE | Cedida
La Cambra de Terrassa abordarà l'acord Mercosur UE | Cedida
Redacció VIA Empresa
02 d'Abril de 2025

Sota el títol Els secrets d’una cadena resilient, sostenible i eficient, el pròxim dia 10 d’abril, se celebrarà la 9a Jornada Internacional, que organitza la Cambra de Comerç de Terrassa. L’esdeveniment comptarà amb la intervenció destacada del director general de Política Comercial del Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa, Sr. Julián Conthe, qui oferirà la conferència Seguretat econòmica i conclusió de l’Acord Mercosur-UE. La sessió se celebrarà a la seu de la corporació terrassenca i inclourà també una taula rodona i un workshop pràctic.

 

La 9a Jornada Internacional del 10 d’abril arrencarà a les 09.00 hores i seguirà un format similar a les anteriors edicions. I, en aquest sentit, la conferència inaugural anirà a càrrec d’una personalitat experta i rellevant. En aquesta ocasió, el director general de Política Comercial del Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa, Sr. Julián Conthe. L’expert abordarà un dels temes més rellevants del comerç internacional actual: l’Acord de lliure comerç Mercosur – Unió Europea (UE), signat el passat mes de desembre i pendent de ratificació. Si entra en vigor, esdevindrà el major acord comercial subscrit per la UE en termes de ciutadania involucrada. El Mercat Comú del Sud (Mercosur) agrupa més de 270 milions d’habitants.

L’expert abordarà un dels temes més rellevants del comerç internacional actual: l’Acord de lliure comerç Mercosur – Unió Europea (UE)

Altres temes clau que es tractaran en la jornada inclouen els principals reptes a què s’enfronten les empreses internacionalitzades aquest exercici 2025: l’augment de costos, els problemes logístics i la creixent pressió de les regulacions dels Criteris ESG (Enviromental, Social and Governance) derivats de l’Agenda 2030. Aquestes normatives exigeixen a les empreses la redefinició de proveïdors i l’optimització de la traçabilitat. “Les legislacions ESG estan impactant globalment. Més del 70% de les empreses consideren aquests factors en la selecció de proveïdors, fet que impulsa la digitalització”, recorden des dels serveis especialitzats de la Cambra de Comerç de Terrassa. Per altra banda, també apunten que “l’optimisme empresarial en la cadena de subministrament ha caigut al nivell més baix dels últims quatre anys: una de cada tres empreses preveu més interrupcions durant el 2025, especialment per la incertesa política i les possibles guerres comercials”.

 

Tot i les tensions amb els EUA, Xina, Rússia, etc. la majoria d’empreses de la UE mantindrà relacions comercials amb aquests països. Amb tot, “molts sectors busquen la diversificació i cercar nous mercats on guanyar importància com a proveïdors. La incertesa sobre possibles guerres comercials en l’any 2025 genera preocupació, però també oportunitats per a algunes empreses”, recorden des dels serveis d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Terrassa.