Per impulsar la riquesa de la produccióagroalimentària de les comarques catalanes, Caprabo va donar el tret de sortida a la VII Fira Caprabo de productes de proximitat el passat mes de setembre a Altafulla, al Camp de Tarragona. Igual que en les anteriors edicions, les fires són inaugurades per representants de l'Ajuntament del municipi on se celebra la fira i s'uneixen a la celebració els capgrossos Ona i Biel, que sortegen una cistella dels productes exposats en la Fira.
Altafulla, Masnou i Caldes de Montbui
Les fires que Caprabo ha celebrat aquesta tardor han estat a Altafulla, el Masnou i Caldes de Montbui. Aquesta darrera, precisament, ha tingut lloc el passat dissabte. Durant el matí, un total de 19 petits productors i cooperatives agroalimentàries de Catalunya van donar a conèixer els seus productes en la fira, amb l'objectiu de fomentar el coneixement i el consum dels productes de proximitat de la zona.
D'igual manera que a la resta de fires, l'esdeveniment va disposar del suport de l’Ajuntament del municipi (en aquesta ocasió, del de Caldes de Montbui), del Consell Comarcal del Vallès Oriental, dels SSTT d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i de la Federació Catalana DOP-IGP.
50 convocatòries, més de 50.000 visitants
Caprabo ha organitzat un total de 50 convocatòries des que es va posar en marxa la iniciativa l’any 2014, a Igualada, comarca de l’Anoia. En conjunt, a les fires s’han exposat més de 3.000 productes de gairebé mig miler de productors. Més de 50.000 persones han passat per aquestes convocatòries, celebrades a 30 comarques catalanes.
Les Fires Caprabo de Productes de Proximitat és una iniciativa estratègica que s’emmarca en el Programa de Proximitat per Comarques de la companyia, que té com a objectiu valorar els productes de proximitat de les comarques catalanes, fomentar el seu coneixement i consum i donar suport a la producció agroalimentària de proximitat.