Càritas ha publicat les dades de la memòria del 2021, any en què l'entitat va atendre fins a 12.560 llars, on hi vivien 27.540 persones. D'aquestes persones, el 40% eren joves o infants, el 58% dones, el 32% són provinents de països en conflicte. Segons el perfil publicat per Càritas, el 41% d'aquestes persones es trobaven en una situació administrativa irregular i el 80%, malgrat estar en edat de treballar, estaven a l'atur.
Per distribució geogràfica, el 60,1% de les persones ateses són de la ciutat de Barcelona, el 17,3% de l'Hospitalet del Llobregat, el 9,3% de Badalona i el 4,7% de Santa Coloma. També hi ha persones de Cornellà de Llobregat (3,7%), Mataró-Maresme (1,9%) i Sant Adrià del Besós (0,8%).
Compromís amb el medi ambient
A la memòria del 2021, l'entitat ha volgut posar l'accent també en la sostenibilitat i el medi ambient. "El canvi climàtic és una de les grans amenaces que afecta la casa comuna que és el nostre entorn natural i és conseqüència de l’augment de la temperatura global derivat de l’acumulació de gasos d’efecte d’hivernacle (GEH)", explica l'entitat. Per aquest motiu, pel paper crític que els GEH juguen en la deterioració del medi ambient, Càritas s'ha proposat conèixer quina és la magnitud de les seves emissions de cara a reduir-les en els pròxims anys. En total, durant el 2021, Càritas estima que ha emès 237,50 tones de CO₂.
Quant a reciclatge, l'entitat ha detectat que el principal residu que genera és el paper i el cartró i, enguany, exposa amb orgull que, durant l’any 2021, ha generat i gestionat correctament 1.510 kg de paper i cartró en els seus centres. Una de les principals iniciatives per tal d’evitar el malbaratament alimentari, derivat del desconeixement de les necessitats dels consumidors finals, és la Targeta solidària, amb la qual han ofert 13.413 serveis des de la seva posada en marxa l’any 2013.