La startup mèdica Cebiotex ha obert una ronda de finançament de quatre milions d'euros. La spin-off de l'Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) vol recaptar aquests diners per accelerar els assajos clínics del seu primer tractament oncològic. Aquesta serà la primera vegada que donarà entrada a fons internacionals.
L'objectiu amb aquesta injecció de capital és fer la primera aplicació terapèutica del CEB-01 i desenvolupar noves aplicacions per al càncer de pàncrees i el tumor cerebral glioblastoma. Es tracta d'un teixit intel·ligent que permet aplicar localment la quimioteràpia després d'extirpar-se un tumor. Cebiotex ja ha patentat el teixit als Estats Units, la Unió Europea i la Xina.
Aquesta és la quarta ronda de finançament que busca tancar l'empresa, que ja n'ha completat tres per un import de 4,3 milions d'euros. Amb aquest finançament, de moment ha desenvolupat una planta pilot preindustrial per produir el tractament i ha iniciat les dues primeres fases dels estudis clínics a l'Hospital de Sant Pau.
Concentració local
Segons ha informat l'empresa a través d'un comunicat, el CEB-01 permet aplicar la quimioteràpia amb una concentració local 1.000 vegades superior al tractament habitual, fet que elimina els efectes secundaris. El fundador i CEO de Cebiotex, Joan Bertran, explica que "hem tancat una primera etapa molt exitosa, assolint tots els objectius que ens havíem proposat; hem aconseguit portar el nostre primer fàrmac candidat, el CEB-01, a fases clíniques, i disminuir el risc tecnològic del projecte". El proper repte és "fer múscul financer i créixer".