Aquesta tarda de dilluns, a les 17 hores, es reuneix el comitè i la junta directiva de Foment del Treball amb l'objectiu, segons publica Economía Digital, de debatre l'expulsió de Cecot pel seu suport, en aquests tensos moments, al Govern català i el president Carles Puigdemont.VIA Empresa s'ha posat en contacte amb la patronal vallesana però aquesta assegura que desconeix la notícia i que acudiran a la reunió d'aquest dilluns "com cada mes".
Cecot ja ha deixat clara la seva postura sobre el procés en les últimes setmanes, principalment durant la Nit de l'Empresari celebrada a Barcelona: "Com a país no s'ha arribat aquí per cap conjunció d'atzars involuntaris, sinó orientats per la força de la gent i a la gent se l'ha de respectar i escoltar, sobretot si envien missatges ben alts i ben clars durant anys", va etzibar el seu president, Antoni Abad.
Tanmateix, Cecot ha enviat en els últims dies un escrit al ministre d'Economia, Luis de Guindos, per traslladar-li la "preocupació" de les seves empreses associades pel que consideren "una limitació dels drets bàsics dels accionistes, propietaris majoritàriament de petites i mitjanes empreses i que formen el 98% del teixit empresarial a Espanya i a Catalunya" arran del decret del Govern espanyol per afavorir el trasllat de seu social de les companyies.
Reiteració de desacords
De confirmar-se aquestes informacions, l'episodi d'aquest dilluns seria un més en la llista de desacords protagonitzats entre les dues entitats empresarials. El darrer, el desembre de 2016 quan la junta directiva de Foment del Treball va votar per decidir, de nou, si expulsava la Cecot -un conflicte que durava més d'un any- perquè la confederació considerava que la patronal vallesana s'havia expandit més enllà del seu territori de referència. Finalment, van tancar un acord "amb la voluntat de resoldre i prevenir dificultats per la unitat empresarial", tal com han fet constar en un comunicat enviat als mitjans. L'acord, segons apunten, vetllaria pel funcionament eficaç de les organitzacions sectorials i territorials representatives de l'empresariat català dins del Foment.
A més, Abad i Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, mantenen el seu personal tira-i-arronsa, ja que Abad va anunciar també al desembre de 2016 que presentava la seva candidatura per dirigir Foment del Treball a les eleccions que estan previstes per al 2018, per "obrir més l'entitat i donar espai a la participació de tots aquells que vulguin aportar idees i projectes que siguin beneficiosos per a les empreses i la societat en el seu conjunt".