• Empresa
  • Bertrand Kan abandona Cellnex

Bertrand Kan abandona Cellnex

L'expresident de l'empresa de telecomunicacions ha presentat la seva dimissió com a conseller independent

Imatge de Bertrand Kan, expresident de Cellnex| Cellnex
Imatge de Bertrand Kan, expresident de Cellnex| Cellnex
Redacción VIA Empresa
Barcelona
04 d'Abril de 2023

Moviment de pes a Cellnex. L’expresident de l’empresa de telecomunicacions, Bertrand Kan, ha presentat la seva dimissió com a conseller independent. Fa pocs dies Anne Bouverot va substituir Kan a la presidència, però en el mateix comunicat, Cellnex anunciava que el dirigent mantenia la condició de conseller. Igual que Bertrand Kan, el conseller Peter Shore també ha presentat la seva renúncia. Tots dos justifiquen la decisió per “diferències irreconciliables” amb el consell d’administració per la gestió de la firma i el procés de successió. Recentment, el fons TCI, principal accionista de Cellnex, va exigir la sortida de Kan per accelerar canvis a l’àrea directiva. 

“En nom del consell d'administració de Cellnex, jo vull expressar el reconeixement per aquests vuit anys de compromís i dedicació de Bertrand i Peter”, apunta Anne Bouverot. La presidenta no executiva afegeix que la tasca dels consellers sortints ha estat clau “per una transformació industrial sense precedents a Europa”. Per la seva banda, en un comunicat publicat per Cellnex, Kan i Shore s’han limitat a expressar que “ha estat un privilegi treballar amb un equip de persones amb tant de talent”.

Els executius creuen que “les adquisicions i el darrer gir estratègic han permès crear una empresa europea d’infraestructures única”. Cellnex va tancar el 2022 amb uns ingressos de 3.499 milions d'euros, un 38% més que l'any anterior, però va registrar unes pèrdues de 297 milions d'euros. Tot i continuar en números vermells, la xifra suposa una reducció respecte del resultat negatiu de 363 milions d'euros del 2021. Actualment, Cellnex gestiona una xarxa amb més de 135.000 equipaments repartits per Espanya, Itàlia, Països Baixos, França, Suïssa, Regne Unit, Irlanda, Portugal, Àustria, Dinamarca, Suècia i Polònia.