Cellnex va concloure el primer semestre del 2024 amb uns ingressos totals de 1.921 milions d'euros. Es tracta d'un 7,1% més que el passat 2023, quan va registrar 1.795 milions. No és l'únic creixement que ha experimentat: també l'ebitda ajustat ha pujat a 1.578 milions pels 1.490 milions del mateix període de l'any passat. Així mateix, el flux de caixa lliure (FCF) va ser de 49 milions pels -130 milions amb què va tancar el primer semestre de l'anterior exercici, "gràcies a la generació de caixa i als 154 milions d'euros rebuts en el context dels processos de remei".
Segons ha explicat la companyia, el període s'ha caracteritzat per un "consistent rendiment comercial" i una "sòlida execució operativa", amb un augment dels PoPs superior al 9% en comparació de l'any anterior. A més, els ingressos orgànics, que exclouen principalment l'impacte de la venda d'emplaçaments a França va augmentar un 7,4%.
D'altra banda, el resultat net del grup en el període va ser negatiu (-418 milions d'euros). Aquest indicador, Cellnex l'atribueix a la classificació dels seus actius a Àustria com a mantinguts per a la venda, ja que la companyia està en "negociacions avançades", després d'haver rebut ofertes vinculants per al negoci al país alpí (265 milions d'euros nets dels corresponents efectes fiscals); i a "l'efecte de majors amortitzacions i costos financers associats a l'intens procés d'inversions dut a terme fins ara".
Marco Patuano, conseller delegat de Cellnex, ha manifestat que "els nostres indicadors orgànics claus –des dels ingressos fins al flux de caixa, passant per les principals mètriques del negoci relacionades amb l'expansió dels punts de presència als nostres emplaçaments– reflecteixen un sòlid primer semestre de l'any, a línia amb els nostres objectius".
"Estem avançant a bon ritme al Nou Capítol de Cellnex –ha afegit Patuano–, focalitzat a consolidar i simplificar la nostra estructura, enfortir el nostre balanç i maximitzar el valor per a l'accionista, complint així els nostres compromisos amb el mercat".