• Empresa
  • Cellnex perd 145 MEUR per les amortitzacions i compres

Cellnex perd 145 MEUR per les amortitzacions i compres

La multinacional presenta uns ingressos de 1.760 milions d'euros, però encara es veu afectada pel seu període d'adquisicions internacionals

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínes | EP
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínes | EP
Redacción VIA Empresa
Barcelona
29 d'Octubre de 2021

Cellnex Telecom perd 145 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any. El balanç de la multinacional de les telecomunicacions per als tres primers mesos de l'any deixa importants augments en els ingressos, fins als 1.760 milions d'euros (+53%) i l'ebitda, que ascendeix fins als 1.334 MEUR, però encara es veu afectat per l'impacte de les amortitzacions i els costos financers del procés d'adquisicions externes que ha portat a terme la companyia.

La principal font d'ingressos de l'empresa continua sent el servei d'infraestructures per a telecomunicacions, amb un 86% de la facturació, fins a 1.519 milions d'euros, mentre que les infraestructures de radiodifusió i les xarxes de seguretat i emergència queden relegades a un segon pla, amb uns ingressos aportats de 164 i 77 milions d'euros respectivament. Per àmbits geogràfics, l'Estat continua sent el principal mercat de Cellnex, amb un 25% dels seus ingressos, seguit d'Itàlia, amb un 20%, i França, amb un 15%.

Segons ha informat la companyia, el deute ha crescut durant els darrers nou mesos fins als 8.613 milions d'euros, més de 2.000 MEUR per sobre de la xifra amb què van tancar el 2020. Després de les cinc emissions de bons i l'ampliació de capital executada a l'abril per 7.000 MEUR, la companyia compta amb un líquid immediat de més de 14.300 milions d'euros.

L'any de Cellnex ha estat marcat especialment per les operacions de compra a tota Europa. Al llarg dels primers tres trimestres de 2021 s'han produït la integració dels actius de CK Hutchison a Àustria, Dinamarca, Irlanda, Suècia i Itàlia, en una operació valorada en 10.000 milions d'euros; l'adquisició de Play i Polkomtel a Polònia o la integració dels emplaçaments de DT als Països Baixos.

Segons el conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, els primers tres trimestres de 2021 han estat "un període marcat pel tancament d'operacions anunciades en 2020 i enguany". El directiu ha destacat els nous acords tancats per l'empresa a França, els Països Baixos i Portugal, així com l'ampliació de capital i el creixement orgànic de l'empresa. Amb tot, segons Martínez, Cellnex "confirma les perspectives per al conjunt de l'exercici", amb una previsió d'ingressos superior als 2.500 milions d'euros i un ebitda per sobre dels 1.900 MEUR.