Cellnex Telecom ha obtingut un resultat negatiu per valor de 31 milions d’euros el primer semestre del 2018 en comparació amb els 17 milions d’euros de benefici registrats en el mateix període de l’any passat. Aquesta xifra està condicionada per l’impacte que ha suposat la dotació de 55 milions d’euros per finançar el pla de prejubilacions i baixes incentivades acordat amb els comitès d’empresa.
Sense aquesta aportació no recurrent, que ha tingut un impacte negatiu de 46 milions d’euros en el benefici, Cellnex hauria obtingut uns guanys de 15 milions d’euros, un 11,76% menys que el primer semestre del 2017 pel fort creixement de les amortitzacions (+23%) i dels costos financers (+45%), tots ells associats a inversions de creixement de la companyia, segons informen en un comunicat.
Una de les recents inversions de Cellnex ha estat l’adquisició a Mediapro per 34 milions d’euros de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC) per desplegar el 5G al territori.
Increment d’ingressos
Tot i el resultat negatiu registrat per la companyia aquest primer semestre de l’any, Cellnex ha incrementat un 16% els ingressos, fins als 439 milions d’euros. Així mateix, l’Ebitda s’ha situat en els 291 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement del 20% en relació amb el primer semestre del 2017.
D’altra banda, l’endeutament de Cellnex al juny s’ha situat en 2.800 milions d’euros, un 5,58% més que fa un any.
El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martinez, ha assenyalat que “les dades tancades al juny segueixen mostrant creixements absoluts de dos dígits en ingressos, Ebitda i flux lliure de caixa recurrent”. Així mateix, el nou president no executiu de Cellnex, Marco Patuano, ha manifestat que “les dades del primer semestre confirmen els bons resultats de l’estratègia de creixement en la que ha estat treballant Cellnex des de la seva sortida a borsa el 2015 i que han situat la companyia en una clar aposició de lideratge entre els operadors europeus d’infraestructures de telecomunicacions”.
Desplegament de la xarxa 5G a Catalunya
Cellnex ha anunciat també aquest divendres l’adquisició, a través de la seva filial Tradia, a Imagina (Grup Mediapro) per 34 milions d’euros de la Xarxa Oberta de Catalunya, l’empresa concessionària dedicada al desplegament, operació i manteniment de xarxes de fibra òptica.
Segons ha informat la companyia, aquesta adquisició s’emmarca en el futur desplegament del 5G i es preveu que l’operació es tanqui durant el segon semestre d’aquest any.
Actualment, XOC opera una xarxa de prop de 3.000 quilòmetres de fibra òptica. L’operació permetrà a Cellnex ampliar les seves capacitats per al desenvolupament de la connectivitat dels seus emplaçaments mitjançant una xarxa neutra de telecomunicacions d’amplada de banda basada en fibra òptica.
La integració de XOC se suma a les adquisicions portades a terme per Cellnex amb vista al futur desplegament del 5G, entre les quals destaquen l’adquisició de CommsCon a Itàlia el 2016 i l’adquisició d’Alticom a Holanda el 2017.