• Empresa
  • Cellnex perd 84 milions malgrat facturar un 53% més

Cellnex perd 84 milions malgrat facturar un 53% més

L'empresa atribueix a l'"intens procés d'adquisicions" de l'any passat i el 2020 els resultats negatius

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, en una imatge d'arxiu | ACN
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, en una imatge d'arxiu | ACN
Europa Press
Barcelona
04 de Novembre de 2020

Cellnex Telecom ha registrat unes pèrdues de 84 milions d'euros durant els nou primers mesos d'enguany, enfront dels números vermells de 12 milions que es va anotar en el mateix període de l'exercici anterior. Ha estat per "l'efecte de les majors amortitzacions i costos financers associats a l'intens procés d'adquisicions" el 2019 i 2020, segons ha informat la companyia.

 

Els resultats negatius entre gener i setembre arriben malgrat que la firma de telecomunicacions ha facturat 1.149 milions d'euros, fet que representa un 53% més que durant el mateix període de l'any anterior, al mateix temps que ha situat el resultat brut d'explotació (Ebitda) en 838 milions, un 68% més.

La companyia considera el seu resultat "coherent" amb la fase de fort creixement que viu l'empresa, i ha destacat que en els propers trimestres seguirà registrant resultats comptables negatius. Els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils han aportat el 78% dels ingressos, amb 898 milions (un 77% més); les infraestructures de radiodifusió han aportat el 15%, amb 172 milions; i la divisió d'internet de les coses i smart cities, el 7%, amb 78 milions.

 

Fins al 30 de setembre, el 65% dels ingressos s'han generat fora del mercat espanyol, i Itàlia ha estat el segon més important, amb un 22% de la facturació. El total d'inversions executades fins al setembre del 2020 ha estat de 3.585 milions, la majoria de les quals es van destinar a "la generació de nous ingressos" amb nous actius a Portugal, el Regne Unit i el desplegament de noves infraestructures a França.

A més, després de l'anunci de l'acord amb el proveïdor de serveis de telecomunicacions Iliad per a la compra d'emplaçaments de Play a Polònia, les vendes futures contractades del grup assoleixen els 53.000 milions d'euros. Els primers nou mesos de l'any, el deute net del grup ha arribat als 3.776 milions, una quantitat inferior als 3.938 que va registrar en el tancament del 2019.

La vida mitjana d'aquest deute és de 5,5 anys, amb un cost mitjà de l'1,7% i, en un 74%, referenciada a tipus fix. A l'octubre la companyia ha dut a terme una emissió d'un bo a 10 anys per un import global d'1.000 milions, amb un cupó de l'1,75%.