Cellnex, companyia espanyola de serveis i infraestructures de telecomunicacions sense fil, ha tancat el primer semestre de l'any amb una facturació de 1.690 milions d'euros, un 59% més que el mateix període del 2021, quan va ingressar 1.061 milions, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
L'Ebitda presentat va ser de 1.282 milions d'euros, també un 59% superior al d'un any enrere, pel creixement orgànic i l'efecte de consolidació de les adquisicions d'actius dutes a terme el 2021, mentre que el flux de caixa lliure i recurrent palanquejat va assolir els 637 milions (+62%). El resultat net comptable va ser de menys 170 milions d'euros (+183%) per l'efecte de les amortitzacions més grans (un 67% interanual més) i costos financers (+40% interanual) associats a la consolidació de les adquisicions i integracions en el grup i la consegüent ampliació del perímetre.
El conseller delegat de l'empresa, Tobías Martínez, ha destacat “un primer semestre marcat pel creixement orgànic, que mostra la fortalesa del nostre negoci, i la consolidació de les operacions dutes a terme els darrers mesos que segueixen provocant augments a doble dígit en ingressos, Ebitda i cash flow recurrent".
Martínez ha avançat que aquests creixements "seguiran tenint un efecte d'arrossegament important el 2022", amb la consolidació a exercici complet d'aquestes operacions i la incorporació del tancament de l'operació amb CK Hutchison al Regne Unit. A més, Cellnex ha confirmat que les seves perspectives per a aquest any són uns ingressos entre 3.460 i 3.510 milions; un Ebitda d'entre 2.650 i 2.700 milions i un creixement del 39% al flux de caixa lliure recurrent.
Per línies de negoci, els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils van aportar el 90% dels ingressos, amb 1.529 milions d'euros (+70% respecte al 2021). L'activitat d'infraestructures de radiodifusió va aportar un 7%, amb 112 milions; mentre que les xarxes de seguretat i d'emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes va aportar un 3% dels ingressos, amb 50 milions d'euros.
El deute net de l'empresa, el juny d'aquest any, era de 14.300 milions d'euros, excloent-ne els passius per arrendaments, el 86% del qual, referenciat a tipus fix. Al març, l'empresa va fer una emissió de bons de 1.000 milions, i al juny comptava amb accés a liquiditat immediata per import de 7.600 milions d'euros.