• Empresa
  • Cevisama acull més de 800 expositors del taulell

Cevisama acull més de 800 expositors del taulell

La fira de la ceràmica reuneix a Fira València professionals d'un sector especialment tocat per la crisi que ara es recupera i busca oxigen

Professionals del sector es reuneixen aquests dies a València | Flickr Cevisama
Professionals del sector es reuneixen aquests dies a València | Flickr Cevisama
Redacció VIA Empresa
València / Barcelona
07 de Febrer de 2018

Cevisama se celebra aquests dies a Fira València amb excel·lents perspectives de negoci i la previsió de superar fins al divendres els 83.000 compradors professionals. El saló del taulell valencià, referent en el calendari firal internacional, té un 20% més de superfície comercial que en l'anterior edició i ocupa un total de 10 pavellons -dos més que en 2017-, superant els 120.000 metres quadrats. Innovació i creativitat marquen l'oferta dels 838 expositors reunits en la fira, dels quals 506 són espanyols i 332 marques estrangeres, majoritàriament italianes, dels sectors de paviments i revestiments ceràmics; fregides, esmalts i colors; maquinària ceràmica; equipament de bany; pedra natural i materials d'agarre i utillatge.

En aquesta arrencada del certamen ha sigut palpable l'afluència més gran de compradors estrangers, com ha explicat la directora de la mostra, Carmen Álvarez: "Hui han arribat a fira grans distribuïdors dels Estats Units i el Canadà, i compradors i prescriptores dels principals mercats europeus, encara que també hem vist bastants compradors de l'Orient Mitjà i països asiàtics". Per la seua part, el president de Cevisama, Manuel Rubert, considera que "tot fa preveure que en aquesta edició anem a superar la xifra de professionals de mercats exteriors de l'any passat, que ja va ser una xifra rècord, superant àmpliament els 16.000".

Premis a la innovació

La trobada sectorial ha fet el lliurament dels guardons que atorga cada any la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre: els Alfa d'Or. Uns guardons que compleixen la seua 42a edició i que reconeixen els processos i productes més innovadors. En aquesta convocatòria han resultat guanyadores les empreses Torrecid, Ferro Spain, Peronda i Kerajet. 

Rubert: "Tot fa preveure que en aquesta edició anem a superar la xifra de professionals de mercats exteriors de l'any passat" 

Torrecid ha sigut premiada pel desenvolupament de la tecnologia Ecoink-*cid, que permet l'ús de tintes no contaminants, ja que utilitzen com a base l'aigua i no uns altres dissolvents per a recobriments ceràmics, "la qual cosa suposa notables millores mediambientals en la producció i utilització de tintes i esmalts ceràmics", subratlla el jurat.

Els premiats de l'edició Cevisama 2018 | Flickr Cevisama
Els premiats de l'edició Cevisama 2018 | Flickr Cevisama 

Per la seua banda, Ferro Spain ha sigut guardonada pel desenvolupament d'una nova tecnologia de tintes amb funcionalitat catalítica que permet la separació de l'oxigen de l'aire mitjançant la utilització de membranes ceràmiques i la seua aplicació en processos d'oxicombustió, "la qual cosa obri una nova línia de treball per al sector ceràmic tradicional".

A més, la firma Peronda ha rebut igualment un Alfa d'Or per l'obtenció de rajoles ceràmiques amb superfícies en acabat brillo, mitjançant esmalts i granilles que presenten un alt grau d'antilliscant i que compleix amb els requisits per a la seua utilització en llocs públics. I, finalment, ha sigut guardonada l'empresa Kerajet pel desenvolupament del primer capçal exclusiu per a la ceràmica, capaç d'utilitzar tintes de grandària micromètric.

En aquests dies també té lloc l'obertura de Fimma-Maderalia, la gran biennal espanyola de materials, components i tecnologia per a la indústria del moble, fusta i interiorisme. La cita torna als seus nivells anteriors a la crisi amb un aparador de 466 empreses expositores directes. D'aquesta manera, el recinte firal valencià engegarà quatre pavellons més fins a aconseguir aquesta setmana els 14 pavellons d'oferta expositiva i els 183.000 metres quadrats de superfície expositiva conjunta entre tots els certàmens.