La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha iniciat una consulta pública sobre la proposta de modificació del Codi de Bon Govern de les societats cotitzades, vigent des del 2015. El regulador borsari ha proposat reforçar els controls per evitar "pràctiques irregulars", incorporar un enfocament "més actual" sobre la sostenibilitat i restablir el plantejament sobre la diversitat en els consells. En concret, ha recomanat que el nombre de dones representi, com a mínim, el 40% del total dels membres del consell d'administració. En aquest sentit, ha demanat que la política de selecció de les empreses "fomenti" la contractació de dones en càrrecs directius.
D'aquesta manera, el regulador ha endurit la recomanació sobre diversitat de gènere a les empreses cotitzades. L'última modificació del Codi de Bon Govern establia com a límit temporal el 2020 per aconseguir que el 30% dels membres dels consells d'administració fossin dones.
La proposta del nou Codi de Bon Govern ha recomanat també a les empreses que actuïn davant els casos de corrupció "que puguin perjudicar el crèdit i reputació de la societat" sense esperar que es pronunciï la justícia. Quant a les possibles actuacions, s'ha mencionat la possibilitat d'obrir una investigació interna o sol·licitar la dimissió de l'afectat.
Per a incrementar el control, s'ha proposat dotar de més competències la comissió d'auditoria, atribuint-li sistemes de gestió dels riscos no financers. Així mateix, s'ha contemplat incloure expressions com "sostenibilitat" o "aspectes mediambientals, socials i de govern corporatiu" i s'ha proposat a les empreses establir una comissió especialitzada al respecte integrada per consellers externs.