• Empresa
  • Codorníu lidera un projecte per millorar la producció alimentària a través de la IA

Codorníu lidera un projecte per millorar la producció alimentària a través de la IA

Un consorci de set empreses posa en marxa ALIMENTE 21 per millorar la qualitat i sostenibilitat del sector

L'exterior de les caves Codorniu, de la família Raventós | ACN
L'exterior de les caves Codorniu, de la família Raventós | ACN
Redacción VIA Empresa
Sant Sadurní d'Anoia
23 de Febrer de 2022
Act. 23 de Febrer de 2022

Raventós Codorníu encapçala una aliança empresarial per desenvolupar el projecte ALIMENTE 21, una iniciativa per aplicar la intel·ligència artificial a la producció alimentària. L'objectiu és incrementar l'eficiència de la gestió industrial, millorar la qualitat i seguretat, i reduir l'impacte ambiental. El hub el formen la vinícola Codorníu, les càrnies Aldelís i Prolongo, i els proveïdors tecnològics Mapex, Omron, Cibernos i Agropixel. El projecte s'estén fins el 2024 amb un pressupost de 5,1 milions d'euros, dels quals 3 milions són finançats amb fons Next Generation. ALIMENTE 21 està coordinat pel centre tecnològic Eurecat, que treballarà amb les set empreses per desenvolupar solucions tecnològiques per avançar en la gestió alimentària.

El projecte es proposa aconseguir aplicar tant la Intel·ligència Artificial, com el 'Big Data' i el 'Digital Twin' per fer avançar la industria alimentària cap a una gestió predictiva, que permeti anticipar-se a allò que succeirà. També es vol treballar per desplegar solucions prescriptives, per suggerir accions a fer. Els impulsors destaquen, especialment, la intenció d'incidir en un descens del consum de l'aigua i l'energia.